GÖRÜNTÜLÜ

‘Enternasyonalist Yürüyüş’ dördüncü gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle Strasbourg’a doğru İsviçre’de başlatılan sekizinci Enternasyonalist Uzun Yürüyüş, dördüncü gününde devam ediyor.

İsviçre'nin Basel kentinde 11 Şubat'ta başlayan 8.Enternasyonalist Yürüyüş, dördüncü gününde Fransa'nın Colmar kentinde devam etti.

Çoşkuyla devam eden yürüyüşte enternasyonalistler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele edeceklerini vurguluyorlar.

İlk günü Basel kent merkezinde düzenlenen miting ve eylemle başlayan yürüyüş boyunca enternasyonalistler üzerinde İngilizce, Fransızca ve Almanca "Öcalan'a Özgürlük" yelekleri giyerek PKK ve Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının basılı olduğu flamaları taşıdılar.

İlk gün ayrıca Heza belgeselinin gösterimi ve müzik dinletisi ile sonuçlanan yürüyüş, ikinci gün Fransa'nın Saint - Louis kentine geçti.

Sierentz kentine kadar ortalama 20 km yürüyen eylemciler "İmralı'ya 100 bin kartpostal kampanyası" çerçevesinde mesajlarını yazdıkları kartları postaladılar.

Yürüyüşün üçüncü günü ise Mulhouse Merkez Garı önünde start aldı. Ortalama 15 km boyunca yapılan yürüyüşün ardından Wittelsheim kasabasına ulaşıldı.

Aynı gün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına uygulanan tecrit ve soykırım politikasının anltıldığı Fransızca broşürlerle kitle çalışması yürütüldü.

Gruplar şeklinde "İmralı'ya 100 bin kartpostal kampanyası"nı da devam ettiren enternasyonalistler attıkları sloganlarla hem Demokratik Konfederal paradigmayı esas aldıklarını hem de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı kendi önderlikleri olarak sahiplendiklerinin altını çizdiler.

Fransa'nın Colmar kentinde başlayan yürüyüşün dördüncü günü Selestad'a kadar devam edecek.