Enternasyonalistler yarın Colmar’dan Sélestat’a yürüyecek

Üçüncü günkü yürüyüşlerini Mulhouse’da gerçekleştiren enternasyonalistler, yarın Colmar- Sélestat güzergahını takip edecek.

15 Şubat Uluslararası Komplosunun yıl dönümü yaklaşırken, “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa çözüm” hamlesi de Kurdistan’da olduğu gibi Avrupa kentlerinde de yayılarak devam ediyor. Enternasyonalistlerin bu yıl Basel’den Strasbourg’a doğru başlattıkları Özgürlük Yürüyüşü 3. gününde Fransa’nın Mulhouse kentinde devam etti.

İçinden geçilen kentlerde “Abdullah Öcalan’a özgürlük” sloganı yankılanırken kent belediyelerine İmralı soykırım saldırısını anlatan dosyalar sunuldu.

Yürüyüşçüler aynı zamanda “İmralı’ya 100 bin kartpostal" kampanyası kapsamında mesajlarını yazdıkları kartları Place de la Réunion meydanında postaneye verdi.

Pfastatt kasabasında mola verip halay çeken eylemciler, yürüyüşlerini Wittelsheim kasabasında sonlandırıp düzenlenen panel için araçlarla Mulhouse kentine geçti. Dünya Gençlik Konfederalizmi konulu paneli büyük bir dikkatle dinleyen enternasyonalistler, ardından “Yaşasın gençlik mücadelesi”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarını attı.

Enternasyonalist aktivistlerin yürüyüşü yarın devam edecek. Yarın sabah saatlerinde Colmar’da bir araya gelecek olan eylemciler Colmar - Sélestat etabını yürüyecekler. Yürüyüşün 4. günü Sélestat kentinde sona erecek.