Enternasyonalistlerin uzun yürüyüşü başladı

Uluslararası komployu kınamak için Strasbourg'a doğru başlatılan yürüyüşlerin Lüksemburg ayağı da start aldı. 5 gün sürecek yürüyüşte 200 kilometre yol kat edilecek.

Almanya, Fransa, Güney Amerika, İtalya, Portekiz, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerden enternasyonalist grupların katıldığı yürüyüş, yaklaşık yüz kişiden oluşuyor. Kitle, 5 gün boyunca 200 kilometrelik yolu yürüyecek. Kitlenin günlük hedeflediği yürüyüş sathı 40 kilometre olarak belirlenmiş durumda. Gece dinlenmek için yol güzergahlarında bulunan dinlenme noktaları kullanılacak.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan kitle, sık sık birçok dilde "Öcalan'a özgürlük", "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana zindana" ve "Yaşasın Leyla" sloganlarını attı. Kitle, Öcalan ile Strasbourg'ta açlık grevinde bulunanların fotoğraflarının olduğu pankart ile Leyla Güven’in pankartlarını taşıdı.

Avrupa Adalet Divanı önünde bir araya gelen kitle, Strasbourg Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi ve Açlık grevi direnişçileri adına, “Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım ve Önder Apo’yu Özgürleştirelim” başlıklı bildiriyi okudu.

'TECRİDİ PARAMPARÇA EDECEĞİZ!'

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Önderliğin özgürlüğü için sınırları tanımadan dağ taş yürüyerek bu talebini tüm dünyaya haykıran siz değerli yoldaşlarımızın başlatmış olduğu uzun yürüyüşü Strasbourg’da süresiz dönüşümsüz açlık grevine giren Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyeleri olarak, en direnişçi ve devrimci ruhumuzla selamlıyoruz. Fiziki olarak aranızda olamasak da, içinde bulunduğumuz direnişin ruhuyla yüreklerimizin beraber attığını belirtmek istiyoruz.

20 yıl önce uluslararası komplocu güçler Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmek istediklerinde önlerinde en büyük engel olarak Önder APO’yu gördüler. Önderliğin bertaraf edilmesi amacıyla komployu devreye koydular. Önder APO, Ortadoğu’da yaşayan tüm halk, inanç ve toplumsal kimliklerin özgürlüğü esas alan bir paradigmayı temsil ediyor. Bu anlamda uluslararası komplo aynı zamanda Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’daki tüm muhalif, demokratik ve özgürlükçü kimliklere karşı devreye konulmuştur. Bu komplo ile sadece Kürt halkının özgürlük mücadelesi değil, halkların özgürlük arayışı kadın devrimi tasfiye edilmek istendi. Bu anlamda komplonun lanetlenmesi amacıyla bu sene 3 koldan gençliğin, enternasyonal devrimcilerin ve aydın, siyasetçi, sanatçı ve inanç kurumlarının başlatmış olduğu uzun yürüyüş uluslararası komplonun pratikte yenildiğinin de en bariz göstergesidir.

Bilinmesini istiyoruz ki Leyla Güven öncülüğünde başlatılan ve Türkiye- Kürdistan’daki cezaevleri, Hewlêr, Strasbourg, Galler, Kanada, Almanya, Hollanda ve Avusturya’ya yayılan ve artık kritik bir aşamaya girmiş olan süresiz- dönüşümsüz açlık grevleri de yapmış olduğunuz yürüyüşün bir parçasıdır. Tecridi paramparça edeceğimizi, faşizmi yıkacağımızı ve Kürdistan’ı özgürleştireceğimizi tüm dünyaya haykırıyoruz.

Bu yürüyüş 40 yıllık kesintisiz bir yürüyüşün devamıdır, halkların özgürlük yürüyüşüdür."

Kitle, basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde yürüdü.