Enternasyonalistlerin yürüyüşü 2. gününde: Özgürlük kazanacak!

Basel’de startı verilen enternasyonalistlerin Önder Apo’ya özgürlük yürüyüşü 2. gününde Fransa kentlerinde devam ediyor. Yürüyüşte direniş ve özgürlük kazanacak mesajları veriliyor.

10 Ekim’de startı verilen “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa  çözüm” hamlesi kapsamında dün İsviçre’nin Basel kentinde startı verilen enternasyonalistlerin uzun yürüyüşünün 2. etabı sabah saatlerinde Fransa’nın Saint-Louis kentinde start aldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek amacıyla 2017 yılından beridir her 15 Şubat öncesinde geleneksel olarak düzenlenen enternasyonalist yürüyüşe, bu yıl 13 farklı ülkeden 200'e yakın enternasyonalist katılıyor.

“Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa çözüm” pankartı arkasında yürüyen enternasyonalistler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları taşıyor. Yürüyüş boyunca farklı dillerde sık sık özgürlük ve direniş sloganları atılırken, aynı zamanda dağıtılan bildirilerle İmralı tecridine ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmalarına dikkat çekiliyor.

Yol güzergâhı üzerinde yaşayan Kurdistanlıların da katıldığı yürüyüşte, atılan sloganlarla zindan direnişlerine de destek veriliyor.

Yol güzergâhı üzerindeki belediyelerle görüşmeler de gerçekleştiren enternasyonalistler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu tecrit koşullarına dönük yetkililere dosyalar sunuyor.