Enternasyonallerin yürüyüşünde 4. gün: Kürt halkının mücadelesi mücadelemizdir

Enternasyonal Yürüyüş'ün 4. günü sona ererken, dünya devrimcilerine Kürt halkının yanında olma çağrısı yapıldı; yarın saat 12.00’de Place de Daphine'den Avrupa Konseyi'ne düzenlenecek eyleme katılım çağrısında bulunuldu.

11 Şubat'ta İsviçre'nin Basel kentinde 13 ülkeden 200 enternasyonalin katılımıyla başlayan yürüyüşte enternasyonaller Basel, Saint-Louis, Mulhouse, Colmar kentlerinden yürüyerek 4’üncü günde Selestat'a ulaştı.

"Öcalan'a Özgürlük; Kürt sorununa siyasi çözüm hamlesi" kapsamında bu yıl 8. düzenlenen Enternasyonal Yürüyüş'te katılımcılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

Dört günlük yürüyüş ve eylemliliklerle Kürt sorununun çözüm iradesinin İmralı olduğuna dikkat çeken enternasyonaller, yol boyunca broşürler ve sloganlarla bir yandan kitle çalışması, diğer yandan ise güçlü bir propaganda yürüttüler.

Dördüncü günü Colmar'da başlayan yürüyüş Selestat kent merkezinde devam etti. Selestat Belediyesi önünde bir miting düzenleyen eylemciler, burada bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada 25. yılına giren Uluslararası Komplo'da tarihsel sürecinin yanı sıra, uluslararası güçlerin komploları rolüne de değinildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadın özgürlükçü, ekolojik paradigmaya dayalı Demokratik Konfederalizme de değinilen açıklamada, Kürt halkı ve Önderliğinin temel hak ve özgürlük mücadelesi verdiğine dikkat çekildi.

Türk devletinin Kürt sorununun barışçıl çözüm çağrılarına soykırım ve işgalle cevap verdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Kürt halkının mücadelesi mücadelemizdir" denilerek, tüm halkların ezilenler safında yer alması gerektiği ifade edildi. 

"Faşizme geçit vermeyeceğiz" denilen açıklamada, AKP-MHP iktidarının faşist lideri Erdoğan'a karşı dünya devrimcilerinin Kürt halkının yanında yer almasının devrimci görev olduğu vurgulandı.

Yürüyüş kolu gün içerisinde Strasbourg'da konaklayacak. 15 Şubat tarihinde Paris ve Mannheim Uzun Yürüyüş kolları ile bir araya gelecek eylemciler, kentte kitlesel bir yürüyüş düzenleyecek.

Enternasyonaller, saat 12.00'de Place Dauphine'den Avrupa Konseyi'ne düzenlenecek eyleme katılım çağrısında bulundu.