GÖRÜNTÜLÜ

Ermenistan da 4 Nisan kutlaması

Erivan Halkevinde, Özgür Kadınlar Birliği tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlandı.

4 NİSAN KUTLAMALARI

Kutlama etkinliği günün anlam ve önemine dair konuşmalarla başladı. Özgür Kadınlar Birliği üyesi Seyran Celat konuşmasında, “Bugün sadece Önder Abdullah Öcalan'ın doğum günü değil, bugün aynı zamanda Kürt halkı ve Kürdistan'ın da doğum günü. Önder Apo'nun doğum günü bizim için yeni bir yaşam yarattı. Özellikle kadınlar için belirtmek gerekirse, Önder Apo'nun ortaya koyduğu fikir ve felsefe sayesinde biz kadınlar olarak kendimizi tanımaya başladık. Bu yüzden Önder Apo'nun doğum gününü kendi doğum günümüz olarak görüyoruz. Bu yüzden bu anlamlı ve önemli günü başta Önder Apo'ya,   direnen, mücadele eden tüm  devrimci kadınlara, zindanlarda direnenler ve  tüm Kürt halkına kutluyorum” dedi.


Kutlamada konuşan milletvekili  Kinyas Hesenov ise “Böyle bir Önderimiz olduğu için mutluyuz. Önder Apo Kürt halkı'nın Önderidir. Önder Apo'nun felsefesi Kürt halkı için direniş ve başkaldırı yoludur. Önder Apo'nun varlığı Kürt halkı için bir şans ve onurdur. Bu yüzden diyoruz ki yaşasın ulusal Önderimiz Önder Apo” dedi

ÖNDERLİK BAHÇESİNDE AĞAÇ EKİLDİ

Şehid Murad'ın annesi Kûbar ve Şehid Ruken'in babası Milo Kalaşiyan ağaç ekimi sırasında duygularını ve isteklerini dile getirerek şunları belirttiler: “Bugün Önder Apo için toplandık, Önderliğimizin özgürlüğünü istiyoruz. Bugün annelerin günü, Önder Apo'nun günü.  Başta Önder Apo olmak üzere  tüm halkımızın doğum günü kutlu olsun. Yaşasın Önder Apo.”

Konuşmaların ardından Sanatçı Zagros Rojhilat’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. Çocuklar Önder Apo’nun doğum günü için yazdıkları şiirleri seslendirdiler.

Etkinlik boyunca sık sık ‘’Bijî  Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî” ve  “Be Serok Jiyan Nabe” sloganları atıldı.