Ermenistan’da Kürtçe dil öğretmeni Hameyan vefat etti

Ermenistan’da Kürdistan Komite Meclis üyesi ve Kürtçe ders öğretmeni Mamoste Tîtal Hameyan, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 59 yaşında vefat etti.

1959'da Elegez bölgesindeki Rêya Taze köyünde, çiftçi bir ailede doğan Tital Hameyan, Rêya Taze Emînê Evdal İlkokulu’nda mezun oldu. Orta öğrenimini Elegez Stepan Shahumyan Ortaokulu'nda sürdürdü.

1976'da Erivan Hidrometeoroloji Teknik Okulu’nda muhasebeci olarak mezun oldu. 1978'te Sovyet Ordusu'na katıldı. Çok sayıda hükümet ve askeri madalya aldı.

Ordudan ayrıldıktan sonra, Erivan Ziraat Enstitüsü Ekonomi Fakültesine girdi ve 1987 yılında enstitüden mezun oldu. 1991 yılından 1998 yılına kadar Rêya Taze’nin ekonomik hesaplamalar girişiminin direktörlüğünü yaptı.

1999'dan bu yana da Rêya Taze Emînê Evdal Okulu'nda Kürtçe dil öğretmenliğini yapıyordu.

Elegez Bölgesi’ndeki Rêya Taze Köyünde yaşayan ve Kürdistan Komite Meclis üyesi olan Mamoste Tîtal, Kürt Özgürlük Hareketi’yle 90’lı yıllarda tanışmıştı.

Êzidî toplumuna mensup Tîtal Hameyan, bir süredir gırtlak kanseri tedavisi görüyordu. Tîtal Hameyan, 8 Haziran’da hayatını kaybetti. Cenazesi, Salı günü Rêya Taze Mezarlığı’na defnedildi.