Ermenistan’dan ‘tecrit’ mektubuna yanıt

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, Öcalan üzerindeki tecride ve açlık grevlerine ilişkin bir mektuba yanıt verdi.

Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği (YJA) tarafından 26 Mart tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve açlık grevlerine ilişkin Ermenistan Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen mektuba yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı da aynı mektuba yazılı yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı, özgürlük için her mücadelenin saygıyı hak ettiğini belirterek, mektubun içeriğini gayet iyi anladıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığın yanıtı şöyle:

““Kürt Kadın Örgütü başkanı Bayan Tamara Kalaşyana

Sevgili Bayan Kalaşyan,

Ermenistan Cumhurbaşkanı'na yazdığınız mektubunuz için teşekkür ederiz.

Özgürlük için her mücadele saygıyı hak ediyor.

Bu bağlamda, mektubunuzdaki içeriğigayet iyi anlıyoruz.

Aynı zamanda, isteğinizin Cumhurbaşkanı'nın anayasal yetki ve görevlerinin kapsamı dışında olduğunu da bildirmek istiyoruz.

Anayasa’ya göre, Ermenistan’ın dış politikası yürütme otoritesi yetkisi altındadır ve Parlamento düzeyinde, Millet Meclisi yürütür, bu nedenle mektubunuzu Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Meclis'e ilettik”

Bu yanıtın ardından Dışişleri Bakanlığı da Özgür Kadınlar Birliği Başkanı Tamara Kalaşyan’a bir cevap gönderdi.

“Sevgili Bayan Kalaşyan,

Mektubuna cevap olarak (Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’na 19.04.2019 tarihinde girmiştir) Ermenistan Cumhuriyeti Türk makamlarının izlediği ayrımcı politikaları, yasadışı zulmü ve BM Şartı ve uluslararası sözleşmelerde yer alan insan ve ulusların ruhuna ve mantığına aykırı tüm vakaları ve olayları vurgulamak için uluslararası platformları kullanacağını bildiririz” şeklinde bir cevap vermiştir.”