Ermenistan Milletvekili: Birçok halk kurtuluşunu Önder Apo'nun özgürlüğünde görüyor

Ermenistan Milletvekili Kinyas Hesenov, "Birçok halk kurtuluşunu Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünde görüyor. 2024 Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlük yılı olmalı" dedi.

Ermenistan Milletvekili Kinyas Hesenov, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 25. yıl dönümüne ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine komplonun gerçekleşmesinde parmağı olan kişi ve güçleri kınayarak başlayan Hesenov, "Önder Apo'nun etrafında bedenleriyle ateşten çember olarak 'güneşimizi karartamazsınız' şiarıyla şehit düşenleri anıyorum" dedi.
Hesenov, şunları belirtti:

"Hegemon güçler ve kapitalizm Önder Apo'nun fikir ve felsefesinden korkuyor. Hegemon güçlerin, Ortadoğu'daki plan ve projelerini gerçekleştirmeleri için Önder Apo'yu ortadan kaldırması gerekiyordu. Bu yüzden tüm devletler güçlerini birleştirerek Önder Apo'ya yönelik namertçe bir komplo gerçekleştirdiler ve faşist Türk devletine teslim ettiler.

 Uluslararası güçler Önder Apo'yu yakalayarak bir kez daha Kürt sorununu ortadan kaldırmak istediler. Tıpkı bundan önceki tüm direniş ve isyanlar nasıl bastırıldı ve tasfiye edildiyse Önder Apo şahsında da yeniden ayaklanan Kürt halkını tasfiye etmek ve sessizleştimek istediler. Ancak Önder Apo fikir ve felsefesi ile öyle güçlü bir temel oluşturmuştu ki hiçbir komplocu güç amacına ulaşamayacaktır. 25 yıldır Önder Apo İmralı Adası'nda her türlü tecrit ve işkenceye karşı büyük bir direniş sergiliyor, hiçbir zaman teslim olmadı ve komplocu güçleri boşa düşürdü."

'KOMPLOCULARIN HEDEFİ TUTMADI; ÖZGÜRLÜK HAREKETİ BÜYÜDÜ'

Komplonun  ikinci amacına dikkat çeken Hesenov, şöyle devam etti:
"Özgürlük Hareketi'nin bitirilmesi komplocu güçlerin ikinci büyük amacıydı. Önder Apo yakalandığında dediler ki 'başı kestik, gövde kendisi bitecek.' Fakat Kürt Özgürlük Hareketi daha fazla güçlendi ve tüm dünyaya yayılan bir güç haline geldi. Bugün tüm dünyada Kürt halkı ayakta ve komplocu güçlere 'Önderliksiz yaşam mümkün değildir, PKK halktır halk burada'  diyor.
Önder Apo'nun özgürlük, eşitlik ve demokrasi fikri tüm dünyaya yayılmış durumda. Biz bugün görüyoruz ki binlerce enternasyonalist ve barış destekleyicisi bu fikrin etrafında toplanmış ve Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü talep ederek Kürt halkına destek oluyorlar. Abdullah Öcalan artık halkların barış, özgürlük ve eşitlik sembolü olmuş durumda. Bu yüzden herkes kurtuluşunu Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünde görüyor.

Afrika halkı için Nelson Mandela nasıl bir yere sahip ise Kürt halkı için de Önder Apo öyledir. Sayın Öcalan'ın ortaya çıkmasıyla birlikte Kürt halkı yeniden uyandı ve Önder Apo'nun şahsında özgürlüklerini gördüler.

Üç yıldırÖnder Apo'dan hiçbir haber alınamıyor, düşman bununla halkı Önerliksiz bir yaşama alıştırmaya çalışıyor ve Önder Apo'yu tüm süreçlerin dışında tutmaya çalışıyor. Çünkü tüm dünya biliyor ki Kürt sorunu ve Ortadoğu krizinin çözüm anahtarı Sayın Öcalan'ın elindedir.

'KÜRT HALKININ KURTULUŞU ÖNDER APO VE PKK'DE'

Kendilerine insan hakları savunucusu diyenlere sesleniyoruz; insan halklarını savunduklarını söylüyorlar, özgürlük ve eşitlik üzerine konuşuyorlar, o zaman kalkıp görev ve sorumluluklarını yerine getirsinler. Kürt halkına, Önder Apo'ya yönelik gerçekleştirlen bu haksızlıkları bertaraf etsinler ve komplocu güçlerin ve faşist Türk devletinin ortaklığını yapmasınlar.

21. yüzyılda Kürt halkı için büyük bir şans olarak ortaya çıkan Önder Apo'ya sahip çıkmalıyız. Kürt halkının kurtuluşunun yolu Önder Apo'ya ve PKK'ye bağlıdır. Bu yüzden 2024 yılını Önder Apo'nun fiziki özgürlük yılı ve özgür Kurdistan yılı yapalım.

 Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü için ne gerekirse yapacağım ve bu bizim birinci görevimizdir."