Esslingen’deki açlık grevi sona erdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek ve Adalet Nöbeti eylemlerini selamlamak için Almanya’nın Esslingen kentinde başlatılan açlık grevi sona erdi.

9 Şubat’ta başlatılan üçer günlük dönüşümlü açlık grevi 14 Şubat itibariyle sona erdi.

Açlık grevinin son gününde eylemciler Metz kentine doğru yola çıktı. Metz’de Özgürlük Yürüyüşçülerinin kitlesel bir şekilde karşılanması bekleniyor. Paris’ten yola çıkan Özgürlük Yürüyüşçüleri ise Strasbourg’a doğru yürüyüşe devam edecek.

Esslingen Demokratik Kürt Toplum Merkezi'ndeki 10 kişilik bir grupla başlamıştı.

Dönüşümlü yürütülen grevi, arlarında kültür hareketi TEV-ÇAND’ın da olduğu çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilci ziyaret etti.

Açlık grevi boyunca, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Meryem Kadın İnisiyatifi ve gençlik hareketi TCŞ'nin öncülüğünde çok sayıda kartpostal gönderildi. Ayrıca, kentte Köln yürüyüşü için 10 bin adet broşür dağıtıldı.

Greve katılanlardan bazıları şu mesajları verdi:

*Fehime Ana: "Bugün direnişi yükseltme günüdür. Her yerde eylemlerimizi büyütmeliyiz. Avrupa'da yaşayan Kürt halkını, Uluslararası Komplo’yu kınamak ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamak amacıyla 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak yürüyüşe tüm duyarlı halkımızı katılmaya çağırıyoruz."

*Güle Ark: "Uzun yıllardır Önderlik üzerinde ağır bir tecrit uygulanmaktadır. Başta İşkenceyi Önleme Komitesi CPT olmak üzere komploda yer alan tüm güçler bundan sorumludur. Önderlik, Kürt halkının özgürlük umudu ve Ortadoğu’nun barış umududur. Hemen serbest bırakılmasını istiyoruz. Kurdistan ve Türkiye zindanlarında binlerce siyasi tutsak açlık grevinde. Biz de Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlamak için herkesi 17'sindeki Köln yürüyüşüne davet ediyoruz."

*Stuttgart Eşbaşkanı Mesut Dağhan: "Bu eylemi önderliğimizin fiziki özgürlüğü ve zindan direnişinde olan tüm yoldaşlarımıza atfediyoruz. Eylemi burada sonlandırıp, Paris'ten Strasbourg'a yürüyen Metz Şehri'nde karşılaşacağımız özgürlük yürüyüşünü eylemcilerini karşılamaya tüm halkımızı davet ediyoruz."