Evin İncir, Avrupa Parlamentosu'na seçildi

Amed doğumlu 34 yaşındaki Evin İncir, 26 Mayıs günü yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde İsveç Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nden (SAP) milletvekili seçildi.

SAP, İsveç’te Pazar günü 20 AB parlamenterinin seçildiği seçimde % 23,6 oranında oy alarak aralarında İncir'in de bulunduğu 5 üyesini Avrupa parlamentosuna göndermeyi başardı.

İncir, uzun yıllardan beri Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nde siyaset yapıyor. Bir süre Uluslararası Sosyalist Gençlik Birliği'nin (IUSY) başkanlığını yapan İncir, daha sonra Olof Palme Merkezi'nde çalıştı. Son 2 yıldan beri de Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nin Uluslararası İlişkiler Sekreter Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Seçimlerden önce ANF'yle verdiği bir söyleşide “Irkçı, yabancı düşmanı güçlere karşı eşitlik, demokrasi ve insan haklarını savunmak ve Kürt sorununu gündeme getirmek için Avrupa Parlamentosu'na aday olduğunu” söylemişti.

Türkiye ve Kürdistan'da Türk devletinin gerçekleştiği insan hakları ihlallerini kınayan demeçler veren İncir, HDP Eşbaşkanları ve milletvekillerinin duruşmasına pek çok kez partisini temsilen gözlemci olarak katılmıştı.

Son olarak da 31 Mart'ta yerel seçimlere SAP Milletvekili Kadir Kasırga ile birlikte Amed'deki seçimlere gözlemci olarak katılmış ve izlenimlerini ANF'de kamuoyuyla paylaşmıştı.