FCDK-Kawa’dan Frankfurt Newrozu için teşekkür açıklaması

FCDK-Kawa, Newroz meydanında Kürt halkının ve dostlarının ortaya koyduğu iradeyi örgütsel büyüme ve eylemliliklere kavuşturmak için var gücüyle çalışacaklarının sözünü vererek, emeği geçen tüm kurum ve şahsiyetlere teşekkürlerini sundu.

FCDK-KAWA

Hessen ve Saarland Eyaletlerindeki Kürdistanlıların Demokratik Toplum Federasyonu (FCDK)-Kawa dün merkezi olarak coşkuyla kutlanan Frankfurt Newrozu’nda emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve şahsiyetlere şükranlarını bildiren bir mesaj yayınladı.

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Ülkede milyonların katılımıyla gerçekleşen görkemli kutlamalardan sonra biz Almanya'ya göç etmek zorunda bırakılmış Kürtler de 23 Mart günü Frankfurt kentinde adeta 2024 yılı kutlamalarının finali olarak Newrozumuzu kutladık. Kurdistan'ın dört parçasından yüz bini aşkın Kürt ve başka halklardan dostlarımızla birlikte Newroz coşkusunu paylaştık.

Bu görkemli kutlama, aynı zamanda Kürt halkının kurum ve sembollerinin Almanya'da yasaklanmasına karşı, yine bir Newroz günü bedenlerini ateşe vererek şehit olan Ronahî ve Bêrîvan'ın eyleminin 30. yılında gerçekleşti. Kutlamaya baştan sona kadar ülkedeki Newrozlarda olduğu gibi, AKP-MHP faşist iktidarı ve destekçileri komplocu güçlerin neden olduğu Kürt halkına dönük tecrit, işgal, soykırım, faşizm, yasaklama ve kriminalize etme uygulamalarına karşı, direniş ve mücadeleyi zaferle taçlandırma iradesi ve kararlılığı damgasını vurdu. Böylece Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kurdistan'a statünün sağlanması hamlesinin ikinci aşamasına, Almanya'dan da görkemli bir giriş yaptık. Newroz meydanında halkımızın ve dostlarımızın ortaya koyduğu bu tarihi mesaj ve irade, başta meclis ve federasyonlar olmak üzere biz halkımızın kurum örgütlenmelerine de ciddi görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Bugünden başlayarak önümüzdeki dönemde bunu örgütsel büyüme, somut planlama ve eylemselliklere kavuşturma, bu temelde halkımızın tarihsel özlemi olan kimliğiyle insanlık ailesi içindeki haklı ve onurlu yerini alması için tüm gücümüzle çalışacağımızın sözünü veriyoruz.

Halkımız ve dostlarımızın da şimdiye kadar ve özellikle de dün olduğu gibi Önder Abdullah Ocalan'a Özgürlük - Kurdistan'a Statü hamlesinin ikinci aşamasına seferber olacağına olan inancımızla bir kez daha Newroz kutlu olsun diyoruz.

Ulaşım ve hava koşullarının neden olduğu tüm zorlanmalara rağmen dün Frankfurt'a akan halkımız ve dostlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Başta meclislerimiz olmak üzere bu kutlamanın bu denli coşkulu, güvenlikli ve başarılı geçmesinde emeği olan her kurum, örgüt ve arkadaşımızı kutluyoruz.

Aynı zamanda başta Kürt özgür medyası olmak üzere tüm medya emekçilerine, halkımızın Newroz coşkusu ve mesajlarını kamuoyuna yansıttıkları için teşekkür ediyoruz. Yanı sıra başta belediye ve polis olmak üzere kutlamanın coşkulu ve başarılı geçmesinde katkısı ve emeği olan, Frankfurt kentinin tüm ilgili ve yetkili kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.”