FED-GEL’den 6 günlük Uzun Yürüyüşü sahiplenme çağrısı

FED-GEL, Kurdistanlı gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı sahiplenme şiarıyla Heilbronn’dan Freiburg’a kadar düzenleyeceği 6 günlük Uzun Yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Kurdistanlı gençler, Uluslararası Komplo’nun 24’üncü yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek ve özgürlüğünü haykırmak üzere 5 Şubat günü Almanya’nın Heilbronn kentinden başlayıp 10 Şubat’ta Freiburg’da sona erecek bir yürüyüş planlıyor. Baden-Württemberg (BW) ve Bayern Kurdistan Halkları Federasyonu (FED-GEL), yaptığı yazılı açıklamayla, “Bu tarihi süreçte bütün duyarlı kitleleri, meclisler ve dernekler gibi sivil toplum kuruluşlarını ve aydınları, Kurdistanlı gençlerin Önderliği sahiplenme şiarıyla tertiplediği 6 günlük uzun yürüyüşe katılmaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz“ dedi.

FED-GEL’in çağrısı şöyle:

“Türk devleti, insanlık dışı uygulamalarını yeni yılda da ısrarla sürdürmektedir. Kürt halkının özgürlük talebini ve iradesini teslim almak için her türlü katliamı ve hak ihlalini pervasızca sürdürmektedir. Aynı şekilde son iki yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a tarihte benzeri görülmemiş bir izolasyon ve tecrit uygulamaktadır. Her türlü insani değeri, ölçüyü ve uluslararası hukuk kuralını ayaklar altına alarak Önderlik üzerinde yüzyılın tecridini uygulamaktadır. İçeride her türlü halk muhalefetini ve itirazı en katı şekilde bastıran Erdoğan faşist devleti dışarıdan gelen eleştiri ve uyarıları da ciddiye almamaktadır.

Önderlik şahsında teslim alınmak veya ezilmek istenen, özünde asırlardır özgürlüğe ve onurlu yaşama susamış Kurdistan halklarının talep ve arzularıdır. Bu nedenle Kürt halkının gönülden bağlı olduğu en hassas değerine ilkesizce davranarak düşmanlığını sürdürmektedir.

Bu duruma seyirci kalmak onurlu bir halk için kabul edilebilir bir durum değildir. Bu düşmanlığın boyutlarına hem içerde hem de dışarıda dünyanın dikkatini çekmek için iki yurtsever bedenlerini ateşe vererek protesto  etmiştir. Şehit Veysi Taş ve Şehit Mehmet Akar’ın eylemlerini sahiplenmek ve bu çıkışı serhildana dönüştürmek bütün yurtseverlerin görevidir.

Bu tarihi süreçte bütün duyarlı kitleleri, meclisler ve dernekler gibi sivil toplum kuruluşlarını ve aydınları, Kurdistanlı gençlerin Önderliği sahiplenme şiarıyla tertiplediği 6 günlük uzun yürüyüşe katılmaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz.“

5 Şubat tarihinde Heilbronn’dan başlayacak Uzun Yürüyüş, 10 Şubat’ta Freiburg’da sonlandırılacak.

Yürüyüş güzergahı ve planı şöyle:

4 Şubat: Heilbronn’da toplanma

5 Şubat: Sabah saat 09.00‘da Theresienwiese Heilbronn

6 Şubat : Ludwigsburg - Stuttgart

7 Şubat: Stuttgart – Böblingen

8 Şubat: Reutlingen – Tübingen

9 Şubat: Offenburg – Lahr

10 Şubat: Freiburg