Floransa’da YPG savaşçısı Orsetti için anma etkinliği

Kuzey-Doğu Suriye'de şehit düşen YPG'li anarşist savaşçı Lorenzo Orsetti (Tekoşer Piling) için Floransa'da anma etkinliği düzenlendi.

DAİŞ’e karşı mücadele sırasında şehit düşen Lorenzo Örsetti'nin (Tekoşer Piling) cenazesi, Abbazia di an Miniato al Monte Mezarlığı'nın önünde bulunan kilisenin önüne getirilerek, anma etkinliği düzenlendi. Anmaya yaklaşık bin kişi katıldı.

Yapılan kısa konuşmalarda, yine dostları Lorenzo Tekoşer ile ilgili anılarını anlattı, şiirler okudu. Son olarak da İtalyanca mektubu okundu.

Yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmaların ardından cenaze omuzlar üstünde taşındı. Kısa bir yürüyüş ardından defnedilecek yere getirilen tabut, özel bölüme yerleştirildi.

Babası Alessandro Örsetti, burada boynuna sarı, kırmızı, yeşil poşu taktı ve şöyle konuştu: "Lorenzo bize Kürtleri ve Kürdistan'ı tanıttı. Ne kadar haklı olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Bundan sona da Kürtleri ve Kürdistan'ın haklı mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz. Nerede faşizm varsa orada karşılarında duracağız."

DAİŞ çetelerine karşı yürütülen mücadele sırasında 18 Mart günü Baxoz’da hayatını kaybeden YPG’nin enternasyonalist savaşçısı Lorenzo Orsetti’nin (Tekoşer Piling) cenazesi 15 Haziran günü doğum yeri olan Floransa’ya ulaşmıştı.