Frankfurt ve Rostock sokakları Efrîn sloganları ile yankılandı

Almanya'nın Frankfurt ve Rostock kentlerinde binlerce kişinin katılımı ile Dünya Efrin Günü yürüyüşü düzenlendi.

"Edî Besê Platformu" öncülüğünde Almanya’nın Frankfurt kentinde 5 bin dolayında Kürdistanlı, Alman ve Türkiyeli sol grupların katıldığı yürüyüş saat 15.00 de Haupwache’de başladı.

Yürüyüşte “Kürdistan’da katliam var”, “Katil Erdoğan NATO No”, “Yaşasın Efrîn dayanışması” pankartlarının yanı sıra YPG, YPJ flamaları ve Alman sol grupların bayraklarını taşıdığı eylemde kitle şarkılar ve sloganlar eşliğinde Williplatz’a kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca “Katil Erdoğan”, “Biji berxwedane Efrînê”, “Dün Kobanê bugün Efrîn” sloganları atıldı.

Kitle Williplatz’ta ise bir miting düzenledi. Saygı duruşu ile başlayan mitingde bir konuşma yapan NAV-DEM Eş Başkanı Tahir Köçer, “Bugün dünya Efrîn’le dayanışma günüdür. Bunun için bugün alanlardayız. Nasıl tüm dünya Kobanê’yi sahiplendiyse bugün de Efrîn sahiplenmek için dünyanın dört bir yanında alanlardayız. Efrîn için eylemlerimiz devam etecek” diye konuştu.

Mitingde UtaAmara Kadın Meclisi, Fau, Ja Basta, SEA, No NATO grupları ve Sol parti adına konuşmalar yapıldı. Eylem “Biji berxwedane Efrînê sloganları ile sona erdi.

ROSTOCK

Almanya’nın Rostock kentinde de Kürdistanlılar ve dostları Dünya Efrîn Günü yürüyüşü düzenledi.

Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti’nin Rostock kentinde 24 Mart Dünya Efrîn Günü vesilesiyle bir yürüyüş düzenlendi.

“Yaşam ve barış için Efrîn ile Dayanışma” sloganı ile gerçekleştirilen yürüyüş HBF’de başladı.

Türk devleti ve çetelerinin işgal ve soykırım saldırılarının protesto edildiği eylemde Alman hükümetinin Türkiye ile olan silah anlaşmalarının iptal edilmesi istendi.