Fransa’da Kürtler Efrîn için okulları boykot ediyor!

Fransa Demokratik Kürt konseyi eş başkanlığı ( CDK-F), Efrîn’e yönelik Türk işgali nedeniyle Kürtleri çocuklarını okula göndermeyerek boykot etmeye çağırdı.

CDK-F, “Fransa’da yaşayan Kürtlere ve dostlarına” yaptığı çağrıda, “Efrîn için, okulları boykot ediyoruz” dedi.

Türk işgal saldırılarının 58’inci günde sürdüğünü hatırlatan CDK-F, “Türk işgal güçleri, Kürt halkını topraklarından ederek bir soykırım gerçekleştirmek istiyor” diye belirtti.

Çağrı metninde şu ifadeler yer aldı: “Efrîn halkı bütün saldırılara karşı direndi ve yerini hiçbir şekilde Türk Devleti ve onun çetelerine bırakmadı. Bu büyük direnişin karşısında her geçen gün barbar Türk işgalci güçleri tüm köyleri ve şehirleri yağmalamakta ve insanlarımızı katletmektedir.

Efrîn Kantonu’nda yaşayan binlerce çocuk öğrenimlerini sürdüremedikleri gibi; artık susuz, ekmeksiz kalmış durumdadır. Gelecekleri tümden yok edilirken, Efrin’deki çocuklarının bu şekilde sadece fiziki bir katliamı değil, aynı zamanda; dil ve kültürel katliamı da gerçekleştirilmektedir.”

HEPİMİZ EFRİNLİYİZ

Çağrıda, “Bu katliamları durdurmak, Efrîn üzerindeki dünya sessizliğini parçalamak, sesimizi Efrînli çocuklara ulaştırmak ve elbette; katledilen çocukların sesi olmak için “Hepimiz Efrînliyiz!” diyoruz” ifadeleri kullanıldı.

CDK-F, “20 Mart Salı günü, çocuklarımızı okula göndermiyoruz! Okulları boykot ediyoruz!” diye noktaladı.