GÖRÜNTÜLÜ

Fransa’daki uzun yürüyüşte son düzlük

Başkent Paris’ten Strasbourg’a Özgürlük Yürüyüşü 23’üncü gününde Nancy kentinde devam ederken, yapılan konuşmalarda, “her birinin yüreği bir vatan kadar büyüktür” denilen Özgürlük Yürüyüşü eylemcileri selamlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 23 gün önce Fransa’nın başkenti Paris’te başlayan yürüyüş, bugün Nancy’de devam etti.

Eylemcilerin yürüyüşüne bugün de çok sayıda Kurdistanlının yanı sıra Kürt dostları da eşlik etti. Avrupa Bulvarı’nda kilometrelerce yol kat eden kitle, yürüyüşünü Nancy istasyonu önünde sonlandırdı.

Güzergah boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 25 yıllık İmralı soykırım saldırısı hakkında çevredekiler bilgilendirilirken, yürüyüşün son bulduğu yerde Kurdistan İslam Topluluğu adına yürüyüşe katılan bir eylemci bir konuşma yaptı.

Eylemci, şunları söyledi: “Çağrımız bütün yurtsever Kürt halkınadır. Bilindiği üzere 25 yıldır hem insanlığın hem de Kürt ve Kurdistan önderi esir tutulmaktadır. Son 3 yıldır da kendisinden herhangi bir haber alınamamaktadır. Kürt halkı, Önderliği üzerindeki bu tecridi kabul etmiyor.  Bu nedenle 22 Ocak’ta Fransa’da başlattığımız bu uzun yürüyüşümüz şu an Nancy kentinde sürüyor.  17 Şubat’ta yüz binlerce kişi aileleriyle birlikte Köln’e akın etmelidir. Ancak bu şekilde hem işgalcilere hem de bütün dünyaya bir mesaj verebiliriz. Köln yürüyüşü, Önder Apo’nun özgürlüğü için bir cevap olmalıdır. Başkanımız özgürleşene kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz, yerimizde oturmayacağız. Bu, toplumsal, vicdani ve ahlaki bir görevdir. Ben de Kurdistan İslam Topluluğu adına bu uzun yürüyüşe katıldım. Burada günlerdir yürüyen arkadaşlarımı selamlıyorum. Onların her birinin yüreği bir vatan kadar büyüktür. Her birini canı gönülden kutluyorum. Hepimiz ayın 17’sinde Köln’de olacağız. Bijî Serok Apo! Bijî Kurd û Kurdistan.”

Uzun yürüyüş halaylarla devam ederken akşam saatlerinde bir de halk toplantısı gerçekleştirilecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykırmak amacıyla, onun esaret süresi olan 25 yılı temsilen 25 kişi ile başlatılan yürüyüş, 24’üncü gününde Metz’de devam edecek.