Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan saldırılara ilişkin açıklama

Bakanlık, “DAİŞ tehdidinin bölgede güçlü bir şekilde varlığını sürdürdüğü bir dönemde itidal ve bölgenin istikrarını ve bölge sakinlerinin güvenliğini tehdit edecek her türlü girişimden kaçınılması çağrısı” yaptı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ile Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılarına ilişkin resmi web sayfasından açıklama yaptı.

Açıklamada, “Fransa, Türkiye'nin 20 Kasım'da Suriye'nin kuzeydoğusunda ve Irak'ın özerk Kürdistan Bölgesi'nde başlattığı hava operasyonundan bu yana tırmanan gerilimi endişeyle takip ediyor.

Fransa, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna kara müdahalesinde bulunacağı yönündeki açıklamalardan derin endişe duymaktadır. DAİŞ tehdidinin bölgede güçlü bir şekilde varlığını sürdürdüğü bir dönemde itidal ve bölgenin istikrarını ve bölge sakinlerinin güvenliğini tehdit edecek her türlü girişimden kaçınılması çağrısında bulunur.

Fransa, Irak'ın egemenliğine ve Irak içindeki özerk Kürdistan Bölgesi'nin istikrarına olan bağlılığını yineler” ifadeleri yer aldı.