GÖRÜNTÜLÜ

Fransa’nın Türk devletine teslim ettiği Kürt mülteci için eylem

Fransa tarafından gözaltına alındıktan sonra Türkiye’ye teslim edilen Serhat Gültekin için Yunanistan’ın başkenti Atina'daki Fransa Konsolosluğu önünde protesto eylemi düzenlendi.

Dün sabah gözaltı merkezine yerleştirilen Kürt aktivist Serhat Gültekin, bu sabah saatlerinde avukatlarının kendisini savunmasına dahi izin verilmeyerek Türkiye'ye sınır dışı edildi. Yunanistan’ın başkenti Atina’da bu kaçırılma halini protesto etmek için Fransa Konsolosluğu önünde eylem düzenlendi.

Atina Kürt Kültür Merkezi adına bir konuşma yapan Ali Bilen, “Fransa hükümetinin ve devletinin tutumu Kürt siyasal hareketimizde emek veren, mücadele eden, Demokratik Modernite savunucularına karşı faşizan bir yaklaşımdır. Fransa hükümeti ve devletinin Sara, Rojbîn, Ronahî arkadaşlarımızın şehadeti ile Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nde yaşanan katliama yaklaşımı, açık bir şekilde Türkiye ve Erdoğan ile ilişkili olduğunu göstermektedir. Serhat Gültekin arkadaşımızın deport edilerek tutsak edilmesi olayı da aynı şekilde Türkiye ile işbirliğini göstermektedir“ dedi.

Sara Gulan da Serhat Gültekin’in özgürlüğünü talep etmek için burada olduklarını belirterek, bir yandan Kürt hareketinin DAİŞ çetelerine karşı mücadelesini destekleyen Avrupa devletleri, bir yandan da Kürt aktivistlerini ya hapsediyor ya sınır dışı ediyor. Bu, Avrupa devletlerinin iki yüzlü yaklaşımını kınıyoruz dedi.
Protesto eyleminde “Faşist Erdoğan, İşbirlikçi Macron, “Faşist Türkiye” sloganları atıldı.