YENİLENDİ II

Fransa ve Almanya'da 'Efrîn' eylemleri: Türk ordusu defol!

Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci saldırıları protesto edilmeye devam ediyor. Efrîn direnişinde hayatını kaybedenlere 'mutlaka kazanacağız' sözü verildi.

PARİS: Efrîn'de hayatını kaybeden MLKP savaşçıları Ruhat Aşkara, Erdal Demirhan, Sedat Akyüz ile DKP savaşçıları Görkem Tuğal ve Hüseyin Cem Özdemir Fransa’nın başkenti Paris’te anıldı.

Anma toplantısına MLKP, KCDK-E, MKP, TKP/ML, Direniş Hareketi, Proleter Devrimci Duruş, ESP-Avrupa temsilcisi, HDK-Fransa, FEDA, ÖTSP temsilci ve aktivistleriyle birlikte 100’ü aşkın kişi katıldı.

MLKP Temsilcisi, “Faşist Türk sömürgeciliği Kürt halkına yönelik soykırımcı bir politika izliyor ve Efrîn'de kolay bir zafer bekliyordu. Uluslararası kirli bir koalisyon, AKP-MHP-CHP ittifakıyla birlikte tüm kurum ve savaş araçlarıyla işgal harekatı devam ediyor. Bu ittifak karşısında Rojava devriminin tek dayanağı Ortadoğu ve Rojava halklarının birleşik mücadelesidir, zafer de ancak bu birleşik mücadeleyle kazanılabilir" dedi. Temsilci, "Kürt halkının sesini ve direnişini boğmak için faşist saldırganlık hakim kılınıyor. Ama Türkiye ve Kürdistan’da halk teslim olmadı. Sessiz bir öfke var. Ve yarın milyonlar olup sokağa taşan halk hareketiyle karşılaşmak mümkündür" diye ekledi.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu adına yapılan konuşmada da, "Faşizmi yıkacağız, sosyalizmi inşa edeceğiz. Ölümsüzleşen yoldaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz” vurgusu yapıldı.

KCDK-E Temsilcisi ise “Erdal yoldaşı tanıyordum. Sade bir devrimciydi. Bu kavgada çok bedel ödedik ama kazanan mutlaka biz olacağız” dedi.

MKP Temsilcisi, “Efrîn işgal saldırısı safları netleştirmektedir. Ortada durmak, tarafsız kalmak, izlemek, beklemek, bana ne demek mümkün değildir. Ve üçüncü bir yol da yoktur” dedi.

Geçen aylarda şehit olan PKK gerillası Kemal Akyol’un babası da yaptığı konuşmada şehitlere ve onların kavgalarına sahip çıkma çağrısı yaptı.

TKP/ML, Direniş Hareketi, Proleter Devrimci Duruş, FEDA, HDK-F ve ESP-Avrupa temsilcileri de söz alarak, kritik eşiğe gelindiğini belirtti ve kavgayı büyütme çağrısı yaptılar.

ULM: Almanya'nın Ulm kentinde Efrîn için miting yapıldı. 'Türk ordusu Kürdistan'dan defol', 'Merkel ödüyor, Erdoğan öldürüyor' yazılı pankartlarının da açıldığı mitingdeki sokak tiyatrosu büyük ilgi gördü. 'Efrîn' yazılı kanlı beyaz elbiseler giyilerek de katliama dikkat çekildi.

Ulm ve Çevresi Efrîn'i Sahiplenme Platformu’nu oluşturan ATİF, Partizan, AGİF, ADHF, NAV-DEM, SYKP, HDK-Ulm’un yanı sıra, MLPD, Rebell ve DİDF gibi kurumlar da eyleme destek verdi.

MÜNİH: Almanya'nın Münih kentinde Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti. Rus Konsolosluğu önünde bir araya gelen kitle, taşıdıkları YPG/YPJ, PYD bayraklarıyla, 'Bijî berxwedana Efrînê', 'Bijî YPG/YPJ' ve 'Çocuk katili Erdoğan', 'Terörist Erdoğan' sloganlarını attı.

Eylemde yapılan konuşmalarda, Rusya'nın hava sahasını açmasıyla katliamların ortağı olduğu belirtilerek, buna son vermesi istendi.

Şehir merkezinde de tiyatro gösterisiyle Efrîn'deki katliamlara dikkat çekildi. 

Ayrıca bugün Bavyera Başbakanlık ve Amerikan Konsolosluğu önündeki eylemlere de katılım çağrısı yapıldı.