Freiburg, Giessen, Hildesheim, Düsseldorf ve Köln’de eylem

Almanya’nın Freiburg, Giessen, Hildesheim, Düsseldorf ve Köln kentlerinde Türk devleti protesto edildi.

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları, bölge halklarını soykırımdan geçirmek için yürüttüğü politikalar Almanya’nın birçok kentinde protesto edildi.

FREİBURG

Rojava'ya yönelik saldırıların yoğunlaşması üzerine bugün yapılan acil çağrı sonrası Almanya'nın Freiburg kentinde Türk devletinin kınandığı bir gösteri gerçekleşti. “Alte Synagoge” meydanında yüzlerce kişi Türk ordusu ve kendisine bağlı çetelerin yasak silahlar kullandığına dikkat çektiler. Gösteride yapılan basın açıklamasında Türk devletinin soykırım uyguladığı ve buna yönelik biran önce harekete geçilmesi çağrısı yapıldı. Basın açıklamasının ardından kitle sloganlarla bir yürüyüş düzenledi.

Bu arada bugün Freiburg DKTM merkezinde Türk devletinin saldırılarına dikkat çekmek için bir basın toplantısı yapıldı. Toplantıya birçok Alman basın kuruluşu davet edildi. Rojava'daki son durum hakkında bilgi verilirken, şuan Almanya'nın onlarca kentinde her gün yapılan eylemlerin basın tarafından görmezden gelinmemesi gerektiği belirtildi.

GİESSEN

Almanya’nın Giessen kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Rojava işgalini protesto etmek için, Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde bir protesto mitingi düzenledi. “Berliner Platz”da toplanan kalabalık bir kitle slogan, pankart ve dövizlerle Türk devletinin saldırılarını kınadı. Mitingde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Rojava’daki katliamı kınanarak, işgale son verilmesi çağrısı yinelendi. Mitinde sık sık “Terörist Erdoğan”, “Türk devleti Rojava’dan defol” ve “Bijî YPG/YPJ” sloganları atıldı.

HİLDESHEİM

Türk devleti Serêkaniyê’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarında fosfor gibi yasaklı silahlar kullandığının ortaya çıkması üzerine Almanya’nın Hildesheim şehrinde Kürdistanlılar ve dostları bir protesto mitingi gerçekleştirdi. Merkez tren garı önünde toplanan kalabalık bir kitle sloganlarla Türk devletinin soykırım politikasını lanetledi.

Türk devletinin gerçekleştirdiği işgal saldırıları ve sivil katliamlarına ilişkin hazırlanan bildiri okurken, gençlerin öfkesi ve coşkusu dikkat çekti. Gençler okudukları şarkılar ve şiirlerle Rojava direnişine destek verirken, Şehit Meryem Kadın Komünü’nden Xeco Donma, YJK-E ve Hakime Yousef, Türk devletinin savaş suçu işlediğine dikkat çekerek uluslararası kuruluşlara çağrılarda bulundular.

DÜSSELDORF

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Türk devletinin işgal saldırılarını kınama amacıyla yapılan gösteriler bugün de vardı. ABD’nin Başkonsolosluğu önünde gerçekleşen gösteriye Düsseldorf ve çevrisindeki kentlerden çok sayıda Kürdistanlı ile dostu katıldı. Kitlenin oldukça öfkeli olduğu gözlenen gösteride sık sık “Rojava'da işgale son!”, “Yaşasın Rojava direnişi”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın halkların dayanışması” sloganları atıldı. Almanca bildirilerin okunduğu gösteride çok sayıda bilgilendirme broşürü dağıtıldı. Saat 19.00'a kadar süren eylem bundan sonra yapılacak eylemlere güçlü katılım çağrısıyla son buldu.

KÖLN

KCDK-E'nin yaptığı acil eylem çağrısı'na uyan Kürdistanlılar ve dostları Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde akşam saatlerinden itibaren “Bahnhofvorplatz” meydanında biraraya gelmeye başladı. Kitle giderek arttığı gösteride “Biji Berxwedana Rojava” sloganlarıyla Serêkani’de işgalci güçlere karşı verilen tarihi direniş selamlandı. Gösteride yapılan konuşmalarda Türk devletinin tank, obüs, ve hava tekniğini kullanarak yüzlerce sivili katlettiği, yüzbinlerce kürdün evini yıktığı ve bugün Serekaniyede sivillere karşı savaş kurallarına aykırı olan kimyasal silah kullanıldığına dikkat çekildi. Gösteride AKP-MHP yanlısı bazı milliyetçi Türkler de provokasyon girişiminde bulundu. Çıkan arbedede Kürdistanlı bir gösterici epilepsi nöbeti geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. İki Kürdistanlı ise faşist saldırıya tepki gösterdikleri için polis tarafından kısa süreliğine gözaltına alındılar.