GÜNDEM 14 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İran'ın İsrail'e karşı başlattığı savaşla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-AKP iktidarının Kürt halkına karşı savaşı daha da büyütmek istediğini ve bunun için tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, “Ama AKP ve Erdoğan artık nefes alamayacak noktaya gelmiştir” dedi.

- 15 Nisan’da Strasbourg’da yapılacak eylemin kadınlar öncülüğünde yapılacağını hatırlatan YJK-E Sözcüsü Kezban Doğan, “Bu tecrit sistemini parçalamadan, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamadan durmayacağız” dedi.

- Van Çev-Der Başkanı Ali Kalçık, AKP’nin yarattığı doğa tahribatlarının çok ciddi sorunlara kaynaklık ettiğini, Kürt kimliğini inkar ettiği gibi Kürt coğrafyasına karşı da düşmanlık politikası uyguladığını söyledi.

- Wan Bölge Adliye Mahkemesi, eşi Makbule Sevinç’i katleden Necat Sevinç hakkında verilen müebbet hapis kararını bozdu, üstüne iyi hal indirimi uygulanmasını istedi. Kararın arkasında ise siyasetçiler ve yargı bürokrasisi var.