Gävle'de Rojava ile dayanışma gecesi düzenlendi

İsveç'in Gävle kentinde Türk devletinin işgal tehditlerine maruz kalan Rojava'ya dayanışma amacıyla bir gece düzenlendi.

Devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra Gävle Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada, Türk devletinin Rojava'ya yönelik tehditleri ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uyguladığı ağırlaştırılmış tecrit kınandı.

Türk devletinin tehditlerinin Kürt halkını korkutmayacağına, imha konseptine karşı Kürt Özgürlük Hareketi ve Rojava halklarının adil, eşitlikçi ve ekolojik sistemi korumaya hazır olduğuna vurgu yapıldı.

Kürt halkı ve dostlarına Rojava'yla dayanışmayı güçlendirmeleri ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için yapılan açlık grevi eylemlerine destek olmaları çağrısı yapıldı.

“Öcalan'ı ideolojisi İslam devletini ezdi” pankartının sahneye asıldığı gecede sanatçılar Seyda Perinçek, Mem u Zin Botani, Ako Kemal, Husen İbrahim ve Hamza Koma Hezex'ın söylediği türkü ve marşlar eşliğinde halaya duran Kürdistanlılar, sık sık “Biji Serok Apo” sloganını attı.