'Gelişebilecek olumsuz bir durumdan CPT sorumludur'

Strasbourg'daki açlık grevi eylemine destek için Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen Kürdistanlılar, eylemin devamında gelişebilecek olumsuz bir durumdan CPT'nin sorumlu olacağını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kırılması için Strasbourg Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde devam eden açlık grevi 7. günü geride bıraktı. Açlık grevinde bulunan eylemcilere destek amacıyla Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan Kürdistanlıların ziyaretleri sürüyor. Eylemin dünkü ziyaretçilerinden birisi de Elazığ Karakoçan Belediye Eşbaşkanı Burhan Kocaman’dı. Karakoçan Belediyesi'nin AKP tarafından gasp edilmesinin ardından Kocaman, 2 Ekim 2016 yılında eşbaşkan Cennet Ayık ile birlikte tutuklanmış ve Ocak 2017 yılında da tahliye edilmişti.

Tahliye edildikten bir süre sonra Almanya’ya yerleşen Kocaman, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride ilişkin şunları belirtti: "Sayın Öcalan’ın başlattığı ve tüm Türkiye halkları için umut olan demokratik çözüm süreci maalesef kurulan savaş hükümeti ile bitirildi. Bütün halklar ve inançlara özgürlük getirecek bu süreç, savaş isteyenler tarafından bitirildi ve Öcalan tecrit altına alındı."

'AÇLIK GREVİ EYLEMLERİNİ SAHİPLENMELİYİZ'

Sürecin sona ermesinin ardından insanların katledildiğini, Kürdistan'ın birçok şehrinin yok edildiğini vurgulayan Kocaman, "Leyla Güven arkadaşımızın tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi, hem cezaevlerinde hem de Avrupa’nın birçok kentinde devam ediyor. CPT, bu eylemlerin temel talebi olan tecridin kaldırılması için bir an önce harekete geçmeli. Faşizmi kırmanın tek yolu Kürtlerin ve demokrasi talebinde bulunan herkesin yan yana gelmesidir. Bu eylemin tecridi kıracağına inancımız tamdır. Bizim ise bu kararlı eylemi sahiplenmemiz ve bir kamuoyu oluşturmamız gerekli" diye konuştu.

'EYLEMCİLERİN KARARLILIĞINI GÖRÜYORUZ'

Fransa’nın Saint-Avold kentinden ziyarete gelen Atif Özdemir, Öcalan'ın sadece Kürt halkının değil Ortadoğu'daki tüm halkların lideri olduğunu vurguladı. Tecridin uluslararası komplonun devamı olduğunu sözlerine ekleyen Özdemir, CPT'nin istediği an tecride müdahale edebileceğini kaydetti. Eylemin sahiplenilmesi gerektiğine ilişkin çağrıda bulunan Özdemir, "Eylemcilerin kararlılığını görüyoruz ve bu eylemin devamında gelişebilecek olumsuz durumların sorumlusu CPT olacaktır. Kürt halkının sokağa çıkması, sesini yükseltmesi ve tecridin sona ermesi için her yerde eylemleri sahiplenmesi gerekiyor" dedi.

Almanya Heilbroon’dan gelen Orhan Ateş de 4 parça Kürdistan'da Kürt halkına yönelik saldırıların gerçekleştiğini belirterek, "Kürdistan’da herkesin ayağa kalkması gereken bir dönem" diye konuştu.