Gençler Hollanda'da gözaltına alınanlar için alanlara çağırdı

Hollanda'da OPCW'de eylem yapanların gözaltına alınmasına tepki gösteren Kürt gençler, Kürtler ve dostlarını alanlara çağırdı.

Hollanda'da gözaltına alınanlara dair TCŞ ve TEKOJIN tarafından yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamada, "03.12.2021 tarihinde Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) önünde Avrupa Gençlik Hareketi  (TCŞ/TEKO-JIN) aktivistlerince bir eylem düzenlendi. Bütün dünya basınında geniş bir yer bulan bu eylem sonrası faşist Hollanda polisi gençlere saldırdı. Bu saldırı sonrası 55 kişi gözaltına alınırken 10 kişi ise yaralandı" denildi.

DİRENİŞ SELAMLANDI

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Defaatle Kürdistan’da Türk ordusunun savaş suçu işlediğini, kimyasal silah kullandığını delil ve tanıklarla göstermemize ve orada bağımsız bir inceleme yapılmasını istememize rağmen OPCW hiçbir şekilde bir adım atmadı. Kürdistan gençliği ve dostları kimyasal ile katledilen evlatları için elbette ki hiçbir şey olmamış gibi oturamazdı. Son yılların en görkemli eylemini gerçekleştirip OPCW binasına girmeyi ve işgal etmeyi başaran genç aktivistler polisin yoğun ve sert şiddetine maruz kalmıştır.  Eylemi yapanlar onlarca polis tarafından susturulmak istenilse de son ses 'Bijî Serok Apo' olmuştur. OPCW’yi sağır eden bütün yoldaşları bu kararlı duruşları ve iradeli eylemlerinden dolayı kutluyor, eylemin amacına hizmet ettiği bu görkemli direnişi selamlıyoruz."

KÜRTLER VE DOSTLARI ALANLARA ÇAĞRILDI

Açıklamada, bütün Kürdistanlılar ve dostlarına da şu çağrı yapıldı:
"55 yoldaşımız Hollanda’nın farklı gözaltı merkezlerinde rehin tutulmakta, bunlardan 10 tanesi ise yaralı halde tutulmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki örgütlü bir güç karşısında hiçbir saldırı galip gelemez. Başta yurtsever gençlerimiz olmak üzere Avrupa’nın bütün yerlerinde bulunan halkımızın evlatlarını sahiplenmesi, bu kurumların sessizliğini teşhir etmesi ve polisin saldırılarına cevap olması için alanlara çıkması gerekmektedir. Bizler için direnenler bugün katledilmekte, tutuklanmakta ve susturulmaktadır. Dün onlar direndiyse, bugün de direnme sırası bizde. Yüreği özgürlük tutkusu için atanları hiçbir güç durduramayacaktır. 
Gün alanlara çıkma, gençliği ve mücadeleyi sahiplenme günüdür. Tüm yoldaşlarımız serbest kalana, OPCW bağımsız bir inceleme yapana kadar kimseye rahat yüzü yok."