Gençlerden seferberlik çağrısı: Harekete geçme zamanı

Avrupa gençlik hareketleri, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına ve KDP’nin ihanetçi çizgide duran tutumuna karşı Kürdistan ve enternasyonalist gençliğini seferberliğe çağırdı.

Avrupa gençlik hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN), yaptıkları açıklama ile tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri ihanete, faşizme, soykırım saldırılarına ve tecride karşı seferberliğe çağırdı.

Gençlerin açıklaması şöyle:

 

“Öncelikle Kürdistan’ın her kertesinde direnen, Zap’ta, Metîna’da, Avaşîn’de ve Zendûra'da büyük bir destansı direniş sergileyen gerillayı gençlik hareketi olarak selamlıyoruz. Bilindiği üzere özgürlük hareketi olarak ve gençlik hareketi olarak çok tarihi bir dönemi yaşıyoruz. AKP-MHP faşizminin kendisini bir konsept dahilinde geliştirdiği saldırılar, çok kapsamlıdır. Adeta bir soykırım saldırısı gerçekleştirilmeye çalışıldığı açıktır. Kürt’ü kabul etmeyen, adeta yok eden bir konsept geliştiriliyor. Ayrıca KDP’nin ihanetçi çizgisiyle bütünleştirip saldırmaktadır. Faşizmin kendisini bu kadar vahşi bir şekilde geliştirdiği saldırılar, en üst aşamaya varmış durumdadır. Nitekim Önder APO üzerinde gelişen sistematik saldırılar ve tecrit işkence boyutuna ulaşmış, adeta Önder Apo şahsında bir halk tecrit altına alınmıştır.

Bizler TCŞ ve TekoJIN olarak şunu açık bir şekilde belirtiyoruz; Önderliğimiz bizim kırmızı çizgimizdir. Bizler Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı ve enternasyonalist gençler olarak Önderliğimize yönelik gelişen her bir saldırı karşısında sokaklarda, caddelerde devrim ateşini yakmaya hazırız.

Dönem, gençlik hareketinin başlattığı “Werin cenga azadiyê” hamlesiyle harekete geçme dönemidir. Dönem, her bir gencin sorumlulukla hareket ederek, artık “Özgürlük zamanı geldi” diyerek kendisini örgütleyerek; Zap’ta, Metîna’da, Avaşîn’de ve Zendûra’da büyük bir kahramanlıkla direnen gerilla ile bütünleşmesi ve böylece bu sürece cevap olma zamanıdır. Bizler TCŞ ve TekoJIN olarak Avrupa’da yaşayan her bir genci seferberlik hamlesine katılmaya çağırıyoruz.”