Gençlik hareketleri gençleri 12 Ocak’ta Paris’e çağırdı

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Azad, gençleri 12 Ocak’ta Paris’teki yürüyüşe güçlü katılım göstermeye çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan gençlik örgütleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençler Hareketi) ve Jinên Ciwan ên Azad (Özgür Genç Kadınlar), gençleri, tecride ve faşizme karşı ayağa kalmaya, Paris katliamının hesabını sormaya çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken gençlik hareketleri, Öcalan’a tecritle özgür yaşam modelinin tasfiye edilmek istendiğini belirtti.

Rojava’da açığa çıkan “özgür yaşam modeline” vurgu yapan her iki örgüt, “Tüm saldırılar karşısında Kürdistan’ın tüm alanlarında devam eden direnişimiz her geçen büyümektedir” dedi.

Açlık grevlerinin de hatırlatıldığı açıklamada “Leyla Güven öncülüğünde tüm zindanlarda başlayan süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişi yine Avrupa’nın merkezinde devam eden süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişi eylemleri artık önemli ve kritik bir aşamaya gelmiş bulunmakta” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Tüm bu direnişler karşısında başta zindanlarda ve her alanda devam eden direnişe başta gençler olmak üzere tüm halkımız Önder Apo etrafında gelişen bu direnişler etrafında kenetlenerek eylemseliklerimizi büyütmenin zamanıdır. Bu temelde tüm alanlarda eyleme geçerek Önderliksiz yaşamı ve saniye bile kabul etmeyerek faşizmden hesap sorma zamanıdır. Sömürgeci güçler şunu çok iyi bilmelidir ki, Önder Apo tüm yurtsever halkımızın sosyalist ve enternasnalist halkların ve gençliğin kırmızı çizgisidir. Bize dayatılan Önderliksiz yaşama karşı her alanda bunun hesabını soracağımızı bir kez daha belirtiyoruz.

Avrupa’da yaşayan bütün Kürdistanlı ve enternasyonalist devrimci gençlere diyoruz ki, yenilemek istenilen komplonun kendisidir. Önderliğimizin nasıl ki büyüttüğü özgürlük mücadelesi ile komployu boşa çıkardıysa bizler de direnerek, direnişte yer alarak yapılmak istenilen komploları parçalayacağız. Apocu gençler artık faşizmin bu katliamlarına Kürdü yok etme politikalarına “Serî Hilde” diyerek cevap olmalıdır. Çağın direnişinde yer almak tarihi görevimiz olduğu kadar, bizi biz yapan Önderliğimizin özgürlüğünü sağlamaktır.

Bütün Devrimci, Yurtsever gençlere ve genç kadınlara diyoruz ki bugün bütün komplolara artık “Êdî Bese Serî Hilde” diyoruz. Günlerdir devam eden eylemlerin ve daha da yükselmesinin ve 12 Ocak’ta Paris katliamının hesabını sorma ve anılarını zafere ulaştırma temelinde Paris yürüyüşüne güçlü katılım sağlayarak her alanı eylem alanına çevirelim. Gençlik öncülük misyonunu yerine getirmesinin zamanıdır. Herkesi faşizmin katliamlarına ve komplolarına karşı tekrardan “Serî Hilde” diyerek 12 Ocak Paris yürüyüşüne güçlü karılım temelinde; Tüm Avrupa’da yaşayan Yurtsever, enternasyonal gençler olarak kesintisiz her alanı Şehit Çiyagerlerin, Şehit Axinlerin ve Şehit Baranların direniş ruhuyla bütün alanları eylem ve Önder Apo ile özgür yaşam haline getirelim.”