Gerillalar Cudi'de operasyona çıkan askerleri vurdu

HPG/YJA Star gerillaları Cudi’de operasyona çıkan askerlere yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde çok sayıda asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Cudi’de operasyona çıkan Türk askerlerine yönelik iki eylem gerçekleştirildiğini duyurdu.

HPG açıklamasında eylemin ayrıntılarına ilişkin şunlar belirtildi:

“17 Nisan günü (dün) işgalci TC ordusu tarafından Şırnak’ın Cudi alanına yönelik olarak bir operasyon başlatılmıştır. Bu operasyon kapsamında Bajarê Kır alanında pusulama faaliyeti yürütmek isteyen düşmanın gizli birliklerini denetimine alan güçlerimiz öğleden sonra saat 14.00 sularında bu düşman güçlerine yönelik olarak bir eylem düzenlemiştir.

2 koldan etkili bir şekilde gerçekleştirilen bu eylem ardından, saat 17.00 sularında bu gizli birlikler geri çekilmek isterken, güçlerimiz bir eylem daha gerçekleştirmiştir. Yakın mesafeden ve etkili bir biçimde gerçekleştirilen bu her iki eylemde de düşmana kayıplar verdirilmiş ancak ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

Eylem ardından düşman tarafından Girê Çolya ve Eynika alanlarına yönelik olarak yoğun top atışları yapılırken, bu atışlarla birlikte operasyon geri çekilmiştir. Yaşanan tüm bu eylem ve çatışmalarda gerilla güçlerimiz herhangi bir kayıp vermemiştir.”