Göppingen’den Tambov’a halklar Efrîn için sokaklarda

Rusya Federasyonunun Tambov kenti ile Almanya’nın Göppingen kentinde Efrîn direnişini sahiplenmek ve Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmek için eylemler düzenlendi.

Rusya Federasyonu Tambov kentinde yaşayan Kürdistanlılar Efrîn direnişinin desteklemek ve faşist Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını kınamak için bir araya geldi. Kürt Kültür Merkezi binası önünde bir araya gelen eylemciler sık sık “Bijî Berxwedana Efrînê” ve “Katil Erdoğan” sloganları attı.

Eylemde bir konuşma yapan Rusya Êzîdiler Kongresi Eş Başkanı Cemal Şamoyan “İki aya yakın bir süredir tüm uluslararası güçlerin desteklediği faşist işgalci Türk devleti ile terörist grupları Efrîn’de halkın iradesini kıramadı. Rusya artık Türklerden dost olunmayacağını bilmeli ve Kürtlere yardım elini uzatmalıdır. Bizler de Rusya’da yaşayan Kürtler olarak bu yönlü bir beklenti içindeyiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra eyleme hazır bulunan Kürt dostu olan farklı haklardan kişiler de Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarını kınayan konuşmalar yaptı.

Almanya’nın Göppingen kentinde başta kadınlar olmak üzere solcu devrimciler her Pazartesi günü Efrin direnişini sahiplenmek ve Erdoğan faşizmini kınamak için eylemlerine başladı. 12 Mart’ta yapılan protesto eylemine katılan enternasyonal devrimci sol gruplar ve 8 Mart’ta bir araya gelen solcu kadın grupları birlikte miting düzenledi.

Şehir merkezindeki belediye binası meydanında, akşam saatlerinde yapılan konuşmalarla Efrin direnişine destek verildi. Eylemciler, Erdoğan’ın sivil halka yönelik katliamlarını da kınadı. Konuşmacılar arasında Courage kadınlar, ESU, Nav-Dem, HDP, PYD, MLPD, interkulturelle Kadınlar, eski sendikacı Schuler Pressen, Yeşiller partisinden belediye meclis üyesi Eva Epple, Rojava ile dayanışma birlik sözcüsü, DİDİF gençlik sözcüsü, Alevi cemaatı temsilcileri, HNB, Bethnarin Kadın Birliği, Araméar temsilcisi ve özgür bireyler yer aldı. 

Eylemde, Efrin’e yönelik kuşatma ve saldırıların, Rojava’daki başta kadın devrimi ve demokratik modele yönelik olduğu anlatıldı. Aktivistler gelecek haftaki programlarına konuşmacı olarak sol parti milletvekilini davet ettiler. Sol Partili vekil Heike Hänsel mitinge konuşmacı olarak katılacak.