Göteborg'da tecrit protesto edildi

İsveç'in Göteborg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için bir eylem düzenlendi.

İsveç'in Göteborg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması ve Rojava Devrimi’yle dayanışma amacıyla dün bir eylem düzenlendi.

Kenrt merkezinde yapılan eylemde İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin medyaya gönderdiği basın açıklaması okundu.

Açıklamada Öclana'a yönelik tecridin kaldırılması için 67 gündür açlık grevini sürdüren Leyla Güven'in ölüm sınırında olduğuna geldiğine dikkkat çekildi. Avrupa Birliği ve İsveç hükümetine tecridin kaldırılması için girişimde bulunmaları çağrısı yapıldı.

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal planlarına da değinilen açıklamada,  Türk devletinin amacının Rojava'daki demokratik sistem ve Kürtlerin kazanımlarını ortadan kaldırmak olduğu belirtildi.

Kürt, Arap, Asuri-Süryani ve Türkmen halklarının Türk devletinin saldırılarına karşı demokratik sistemi savunacakları vurgulandı.

Eylemde Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılmasını talep eden pankratlar taşındı. Sık sık ”Bijî Serok Apo”, ”Öcalan'a özgürlük, Kürt halkına statü”, ”Leyla Güven'in, talebi talebimizdir” ve ”Kanlı ellerinizi Rojava'dan çekin” sloganları atıldı.