Graz ve Anvers'de Efrîn şehitleri anıldı

Türk devletinin saldırıları sonucu Efrîn'de şehit düşen YPG'li savaşçılar için Avusturya'nın Graz ve Belçika'nın Anvers şehrinde anma düzenlendi.

Türk devletinin soykırım saldırılarında şehit düşen YPG savaşçıları Miran Efrîn, Süleyman Sinor ve Sehit Celali için Avusturya’nın Graz kentinde anma yapıldı.

Graz DKTM'de saat 15.00'da başlayan anmada, şehit ailesinin bir yakını, DKTM eş başkanı ve Kürt camisi Seydası birer konuşma yaptı. Konuşmalarda Efrîn işgali kınanırken, Kürt halkının birlik kurmasının önemine değinildi. Anma "Şehit namirin" sloganı eşliğinde sona erdi.

ANVERS

Belçika'nın Anvers kentinde de Efrîn'de şehit düşen YPG'li Muhammed Ali Açıkgöz (Andok Karasungur) anıldı. Kürt derneğinde gerçekleşen taziyeye şehit Açıkgöz'ün aile yakınları ve dostlarının yanı sıra yüzlerce Kürdistanlı katıldı. 2 gün süren taziyede konuşan Belçika Şehitler Komitesi'nden Sultan Ugraş,"Şehit anneleri olarak çocuklarımızın arkasındayız ve onların yolunda gideceğiz" dedi. Anma, "Şehit namirin", "Bijî berxwedana YPG" ve "Bijî berxwedana Efrînê" sloganlarıyla sona erdi.