YENİLENDİ

Graz, Marsilya ve Draguignan'da 15 Şubat komplosu kınandı

15 Şubat Komplosunun 25. yılı dolayısıyla Graz, Marsilya ve Draguignan’da yapılan protestolarda 17 Şubat günü Viyana ve Marsilya’da gerçekleştirilecek yürüyüşlere katılım çağrısı yapıldı.

15 Şubat Uluslararası Komplosunun 25. yıl dönümü Avusturya’nın Graz ve Fransa’nın Marsilya ile Draguignan kentlerinde protesto edildi.

GRAZ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komplosunun yıl dönümü dolayısıyla Graz'da yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, Hauptplatz'da protesto mitingi düzenledi.

"Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm”, "Kes Nikare Roja Me Tarî Bike" (Güneşimizi kimse karartamaz) yazılı pankartlar ve üzerinde Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar taşıyan eylemciler, sık sık "Abdullah Öcalan'a Özgürlük", "Bijî Serok Apo", "Bê Serok Jiyan Nabe" sloganları attı.

Mitingde 15 Şubat Uluslararası Komplosu ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi anlatan bildiriler dağıtıldı.

Mitingde yapılan konuşmada Kürt Halk Önderi şahsında Kürt halkına yönelik komplo ve komploda rolü olan devletler kınandı. Kürt halkının, Önderinin etrafında kenetlendiğini ve “Güneşimizi karartamazsınız” eylemleri ile sahip çıktığına dikkat çekilen konuşmada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve PKK'nin, mücadele ile komployu boşa çıkardığı vurgulandı.

Miting 17 Şubat'ta başkent Viyana ve Almanya Köln'de Uluslararası Komployu kınamak amacıyla yapılacak kitlesel eylemlere katılım çağrısının ardından "Bijî Serok Apo" sloganı ile sona erdi.

MARSİLYA

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplonun yıl dönümü dolayısıyla Kürt Gençlik Hareketi öncülüğünde Gare de Marseille Saint Charles’te miting ve basın açıklaması yapıldı.
Saat 18.00’da gerçekleştirilen mitingde, Fransızca “Öcalan’a özgürlük” yazılı yelekler ve dövizler taşıyan Kurdistanlılar, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kurdistan’a statü” pankartı taşıdı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu düzenlenen mitingde gençlik adına konuşmalar yapıldı.

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Kurdistan ve Avrupa’da gerçekleştirilen yürüyüşleri selamlayan eylemciler, Cumartesi günü Köln’de düzenlenecek yürüyüşe çağrı yaptı.
Miting boyunca “Abdullah Öcalan’a özgürlük” sloganı atıldı.

DRAGUIGNAN

Fransa'nın Draguignan kentinde 15 Şubat Komplosunu protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Kent belediyesi önüne kadar süren yürüyüşte "Bijî Serok Apo" sloganları hiç susmadı.

Burada Kürt Gençlik Hareketi adına Merxwas Serhed bir konuşma yaparak, Uluslararası Komployu kınadı, "Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar alanları boş bırakmayacağız" dedi.