Gümrüklerde peşin oy!

Düsseldorf Başkonsolosluğu'na oy vermek için giden bir Türkiye vatandaşı, kendisinin kimlik bilgileriyle Esenboğa Gümrük Kapısı'nda 8 gün önce oy atıldığını öğrendi.

Kendisi adına oy kullanıldığı için gittiği Düsseldorf Başkonsolosluğu'nda oy veremeyen Türkiye vatandaşı V.Y. dilekçe vererek, gereğinin yapılmasını talep etti.

AKP-MHP iktidarı, OHAL şartlarında baskın seçime giderken devletin bütün olanaklarını seferber etmesinin yanı sıra seçim kanunuyla birlikte getirilen taşımalı, birleştirmeli ve seyyar sandık, mühürsüz oy, kolluğun sandık başına gelmesi gibi lehte değişikliklerle de yetinmiyor. Anayasal ve yasal sorunların ötesinde fiili olarak hile ve hırsızlık için kolları sıvayan iktidar şimdiden Suruç'ta olduğu gibi cinayetlere başlayıp savaş tamtamları da çalarak ırkçılık üzerinde seçmen iradesini ipotek altına almaya çalışıyor. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'daki uygulamaları, yurt dışına ve yurt dışındaki seçmene de taşıyan AKP-MHP iktidarı, İsveç'te makarna/Almanya'da kap kacak dağıtmaktan oy satın almaya, sandıklara DİTİB imamları koymaktan diğer partilerin seçmenlerini taciz etmeye kadar vardırdı. Düsseldorf'ta bir Türkiye vatandaşının karşlaştığı durum ise yeni hırsızlık çeşidine işaret ediyor.

Hatay nüfusuna kayıtlı V.Y. adlı Türkiye vatandaşı, dün Düsseldorf Başkonsolosluğu'na oy vermek için gitti. 9 Nolu sandıkta oy kullanmak isterken, sandık görevlileri tarafından uyarılarak, zaten oy kullandığı iletildi. 52 yaşındaki V.Y. bunun imkansız olduğunu belirtince kayıtlarda 9 Haziran'da Ankara Esenboğa Havalimanı Gümrük Kapısı 2-B sandığında saat 02.18'de oy verdiğinin görüldüğü aktarıldı. Kesinlikle oy kullanmadığı gibi o tarihte de orada olmadığını kaydederek itiraz etti.

Düsseldorf Başkonsolosluğu Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na dilekçe veren V.Y. yaşananları anlatarak, şunları ifade etti: "Oy hakkımın kim veya kimler tarafından kullandıysa yasal cezai işlemlerin derhal başlatılmasını ve şahsıma bilgi verilmesini aciliyetle istirham ediyorum."

Bütün bilgilerini dde ekleyen ve ve bir komisyon üyesini de şahit olarak gösteren V.Y. bu durumun peşini bırakmayacağını söyledi.