‘Güneşimizi Karartamazsınız’ şehitlerinden Halil Şen anıldı

Uluslararası Komployu protesto etmek amacıyla Dresden Parlamentosu önünde bedenini ateşe vererek şehitler kervanına katılan Halil Şen, Dresden DKTM yapılan etkinlikle anıldı; daha sonra eylemini yaptığı yere çelenk bırakıldı.

Almanya’nın Dresden kentinde Uluslararası Komployu protesto etmek için 12 Şubat 2021’de Dresden Parlamentosu önünde bedenini ateşe vererek ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ şehitlerine katılan Halil Şen, Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Anma, Halil Şen şahsında “Güneşimizi Karartamazsınız“ direnişçileri ve Kurdistan Özgürlük Şehitleri için saygı duruşu yapıldı.

Ardından Dresden Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Bekir Apak, bir konuşma yaptı. Apak, “Şehitlerimiz mücadele çizgimizdir. Bu nedenle şehitlerimizin izinden yürümeye devam edeceğiz” dedi ve 17 Şubat Köln yürüyüşüne çağrı yaptı.

Şehit Aileleri Komisyonu adına ise Ali Akyüz söz aldı. Akyüz, “Şehitlerimize bağlılığımızı yineliyoruz. Savaşın son bulması ve gözyaşların dinmesi için Önderliğimizin fiziki özgürlüğüne kavuşması gerekiyor” dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi Üyesi Safiye Erol, Halil Şen için yazdığı şiiri okudu, ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan etrafında kenetlenerek ateşten çember oluşturanlar şahsında tüm Kurdistan şehitlerini andığını belirtti.

Safiye Erol, “Heval Halil, Önderliğimize karşı uluslararası güçlerin gerçekleştirdiği komployu kabul etmeyip komploda yer alanları da protesto etmek için fedaice direniş sergileyerek şehitler kervanına katıldı. Heval Halil bizim için bir manifesto oldu. Kürt kadınları olarak 25 yıldır İmralı soykırım sistemine direnen ve halkının özgürlüğü için çözüm üreten Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 3 yıldır haber alınamamasını kabul etmiyoruz. Mücadelemizi büyütmek için başlatılan  Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm hamlesi kapsamında yapılacak merkezi Köln yürüyüşünde aktif yerimizi alarak Önderliğimize ve şehitlerimize bağlılığımızı tekrar haykıracağız” diye konuştu.
FED-KURD adına söz alan Menderes Canbek ise tanıdığı Halil Ateş için şunları belirtti: “Doğu Almanya’da yaşayan, tüm yurtseverler tarafından tanınan ve Önderliğe bağlılığıyla bilinen bir insandı. Tüm yaşamını özgür Önderlik üzerine şekillendirmeye çalışıyor, bireysel bir yaşam düşünmüyordu. Heval Halil, şehadeti öncesi son günlerinde çok mutluydu. Tabii bunun sebebine eyleminden sonra anlam verebilmiştik. Uluslararası Komployu kabul etmeyerek Önderlik için fedai direniş sergileyerek şehadete ulaşan Heval Halil’den sonra birçok alanda yetersizliğimizi de gördük.”
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında tüm Kürt halkının tecrit edildiğine dikkati çeken Canbek, “Kürt halkı ve dostları olarak 17 Şubat’ta merkezi Köln yürüyüşünde Önderliğimiz etrafında kenetlenerek, fiziki özgürlüğünü haykıracağız. Bu tarihi yürüyüşte hepimiz yerimizi almalıyız“ dedi.

Anma Şehit Halil Şen’in sinevizyon gösterimi ardından “ Şehit Namirin, Biji Serok Apo “ sloganları ile son buldu.