'Halkların özgür yaşayacağı bir ülke için çalışıyoruz'

Giessen'de seçim çalışmaları kapsamında halkla bir araya gelen HDP adayı Tuma Çelik, "Biz halkların özgür bir ortamda yaşamalarını sağlayacak bir ülke oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Oy kullanma işlemlerinin 7 Haziran'da başladığı Almanya'da Kürdistanlı ve Türkiyeliler bir taraftan oyunu kullanırken, diğer taraftan da HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için çalışma yürütüyor. Bugün Almanya'nın kentine gelen Mardin 3. sıra milletvekili adayı Tuma Çelik Giessen'de esnafları tek tek ziyaret ederek HDP ve Demirtaş'a destek istedi.

Süryanilerin ve farklı kesimlerden insanların yoğun olduğu kentlerden olan Giessen'e gelen Tuma Çelik ilk önce Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) lokalinde halk ile bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren toplantıdan sonra çoğunluğu Süryanilerin oluşan bir grup ile esnafları ziyaret etti.

24 Haziran seçimleri için HDP ve Demirtaş'a oy isteyen Çelik, sene diktatörlüğü, sömürüyü, faşizmi yok edeceklerini belirtti. Esnafların yoğun ilgisi ile karşılaşan Çelik daha sonra Giessen çarşı merkezinde açılan HDP standını ziyaret etti.

'TARİHİMİZ DİRENİŞİN, MÜCADELENİN TARİHİDİR'

Son olarak davet üzerine Giessen Aleviler Derneği'ndeki toplantıya katılan Çelik halk ile sohbet etti. Toplantıda kısa bir konuşma yapan Çelik, şunları belirtti: "Biz faşizmin yoldaşı olmayacağız, biz kardeşliğin, beraberliğin barışın ve özgür düşünmenin yoldaşı olacağız. Bize yapılan, insanlığa yapılan katliamların karşısında duracağız. Bizim tarihimiz direnişin, mücadelenin tarihidir.

Topraklarımız binlerce şehit vermesinin yanında, destanlar yaratan direnişler sergileyen insanların evlatları ile doludur. Biz bugün o direnişlerin destanlarını devam ettiriyoruz ve bütün halkların bütün inançların bütün kimliklerin bir arada eşit, özgür bir ortamda yaşamalarını sağlayacak bir ülke oluşturmaya çalışıyoruz."