'Halkların temsilcileri mutlaka mecliste olmalı'

Seçime ilişkin son hazırlıkların yapıldığı Fransa'da halk toplantısına katılan Özdal Üçer, Türkiye halkları temsilcilerinin mutlaka mecliste olması gerektiğini vurguladı.

Almanya'nın Stuttgart şehrinde 24 Haziran'da gerçekleşecek baskın seçimlere ilişkin hazırlıklar devam ediyor. Yoğun bir çalışma süreci geçiren HDP Seçim Platformu Stuttgart Tohum Kültür Derneğin'de son hazırlıklara ilişkin bir toplantı yaptı. Günlerdir aralıksız Stuttgart ve çevresinde yoğun bir çalışma yürüten Platform bileşenleri ve çalışanları emeklerinden dolayı tebrik edildi. Sandığa taşınacak seçmenler için somut planlamaların gözden geçirildiği toplantıda, sandıkları açık olduğu sürece çalışmaların devam edilmesinde karar kılındı.

VİCHY

Fransa'nın Vichy kentinde de Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 24 Haziran günü yapılacak seçimlere ilişkin bir halk toplantısı düzenlendi. Vichy HDP seçim komisyonunun organize ettiği toplantıya Van eski Milletvekili Özdal Üçer de katıldı. Seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Üçer, Fransa'da oy verme işleminin başlayacağını hatırlattı. Herkesin mutlaka oy kullanması gerektiğini belirten Üçer, yurtdışı oylarının çok önemli olduğuna değindi. Üçer son olarak, Türkiye halklarının temsilcilerinin mutlaka mecliste olması gerektiğini vurguladı.

HAMBURG

Avrupa HDK eşsözcüleri Sinan Ünal ve Cizre Belediye eşbaşkanı Leyla İmret 24 Haziran seçimlerine ilişkin Hamburg SPD milletvekilleri Dr. Sven Tode ve Birke Gutzki Heitmann ile bir araya geldi. Hamburg Eyalet Parlamentosu'nda yapılan görüşmede seçimle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın tutukluğu ve seçim güvenliğine ilişkin SPD'li milletvekillerine bilgi verildi.

SPD vekilleri Kürt halkı ve HDP'nin yaşamış olduğu sıkıntıları bildiklerini ve HDP'nin mutlaka mecliste olması gerektiğini vurguladı. Türkiye'de Erdoğan'ın milliyetçi argümanlarına karşı direnen kadınların da büyük bir baskı altında olduğunu vurgulayan SPD milletvekilleri Kürt kadınlarının mücadelesinin herkes için bir örnek olduğuna değindi. Ünal ve İmret'in seçimler için Türkiye'ye bir delegasyon gönderme tekliflerini parti yönetimine bildireceklerini belirten SPD milletvekilleri ardından HDP heyeti ile toplu bir fotoğraf çektirdi.

İmret ve Ünal daha sonra HDP'nin seçim çalışmalarına aktif destek sunan Avrupa boks şampiyonu Dersimli İsmail Özen'i ziyaret ederek, yürütmüş olduğu çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ettiler.

STOCKHOLM

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesi çalışmalarını yoğunlaştıran Kürt kadınları, HDP ve Selahattin Demirtaş'a destek amacıyla Stockholm'un Kista semtinde stant açtı.

Kistatorg Meydanı'ndaki bir ağaca HDP bayraklarını asan kadınlar, Kürtçe şarkı ve marşlar eşliğinde zaman zaman halaya durdular. Çevreden geçen Türkiye ve Kürdistanlılardan 16-17 Haziran tarihlerinde sandık başına gitmeleri ve tercihlerini HDP ve Demirtaş'tan yapmalarını istediler.

SOL PARTİ'DEN EYLEME VE HDP'YE DESTEK

Sol Parti Kista Şube Eş Başkanı Gino Berg Ojeda, Amara Kürt Kadın Meclisi üyesi kadınları meydanda ziyaret ederek destek mesajı verdi.

ANF'ye açıklamalarda bulunan Ojeda, Türkiye'de Kürtler ve diğer azınlıkların baskı altına alındığını, Kürtler ve muhaliflerin cezaevlerine atıldığını belirterek “Adil, eşitlikçi sistemi, kadın-erkek eşitliğini, halkların kardeşliğini, demokrasi ve barışı savunan tek parti olduğu için HDP'yi destekliyoruz” dedi.

Ojeda, tüm Kista ve çevresindeki yerleşim birimlerini Sol Parti olarak HDP afişleriyle donatacaklarını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Sol Parti Kista Şubesi, tüm üyelerine Stockholm'de 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak oylama öncesi seferber olmaları ve HDP'ye destek vermeleri çağrısı yaptı.

MANAVDAN HDP'YLE DAYANIŞMA

Kistatorg Meydanı'ndaki manav da dayanışmak amacıyla HDP'nin bir afişini tezgahın arkasına astı.