Hamburg’da ‘Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ mitingi

KCK’nin “Tecride, Faşizme, İşgale son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” şiarı ile başlattığı hamleyi sahiplenmek amacıyla Almanya’nın Hamburg kentinde bir miting düzenlendi.

Almanya’nın Hamburg kentinde, KCK’nin başlattığı “Tecride, Faşizme, İşgale son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında bir miting düzenlendi.

Hamburg DKTM, Hamburg Rojbin Kadın Meclisi, Hamburg AGİF (Avrupa Göçmen İşçiler Federasyonu), Hamburg ADHK (Avrupa Demokratik Haklar Federasyonu), Hamburg ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Federasyon), KKP (Kürdistan Komünist Partisi) temsilcilerinin de katıldığı basın açıklaması ve miting Hamburg’un Sternschanze semtindeki Rote Flora Kültür Merkezi önünde yapıldı.

"Tecride, Faşizme, İşgale Son, Özgürlüğü Sağlama Zamanı" pankartının açıldığı mitingde çok sayıda bayrak ve flama açıldı.

Rojbin Kadın Meclisi adına bir bildiri okuyan Leyla Kaya Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaretinin tüm bir halkın esareti olduğunu belirterek, Kürt kadınları olarak bu esareti ve bunun yanı sıra faşizm ve işgali hiçbir zaman kabul edilmeyeceği belirtildi.

AGİF temsilcisi Hüseyin Ulaş da kaderlerinin Kürt halkının kaderiyle aynı olduğunu belirterek, Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan kampanyaya sonuna kadar destek olacaklarını söyledi.

Alman Anti-Faşist grupların temsilcisi de yaptığı konuşmada, Öcalan’ın düşünce ve fikirlerinin sadece Kürt halkı için değil tüm dünya devrimcileri için ilham olduğunu söyledi.