GÖRÜNTÜLÜ

Hamburg’da Newroz coşkusu

Hamburg’da büyük bir coşkuyla kutlanan Newroz şöleninde konuşan Siyasetçi Fatma Kurtulan, yeri geldiğinde canından olan, ülkesinden uzakta yaşamak sorunda kalan bu halkın asla özgürlük sevdasından vazgeçmediğini vurguladı.

HAMBURG'DA NEWROZ ŞÖLENİ

Kürt halkının diriliş bayramı Newroz, Almanya’nın Hamburg kentinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Harburg semtinde bulunan bir salonda yapılan Newroz kutlamalarına Hamburg ve çevresinde yaşayan Kurdistanlıların yanı sıra çok sayıda Alman da katıldı.

Newroz şehitleri başta olmak özere Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından Siyasetçi Fatma Kurtulan bir konuşma gerçekleştirdi.

Fatma Kurtulan, Kürt halkının Newroz’u kutlamak için büyük emek ve bedeller verdiğini belirterek şunları dile getirdi: “'Kürt halkı Newroz’u kutlamak için en değerli evlatlarını şehit vererek bugünlere geldi. Gün geldi canından oldu, gün geldi ülkesinden uzak yaşamak zorunda kaldı ama asla özgürlük sevdasından vazgeçmedi. Bu halkın özgürlüğü için canlarını veren yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Bizler ülkemizde Newrozlarımızı özgürce kutlamak istiyoruz. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde DEM Parti’nin adayları etrafında kenetlenerek seçilmeleri için çalışmalı ve tanıdığımız herkese ulaşarak onları sandık başına göndermemiz gerekiyor.”

Salonun baştan başa Newroz şehidi Mazlum Doğan ve Zeynep Kınacı'nın posterleri ile donatıldığı etkinlikte Farqîn Azad, Zozan Zûdem ve Sîpan Xelat sahne aldı. Newroz kutlamasında sahneye çıkan Koma Sîpan Amara ve çocuk korosu da büyük beğeni topladı. Etkinlik çekilen halay ve atılan sloganlarla son buldu.