Hamburg’da tecrit ve komplo protesto edildi

Almanya’nın Hamburg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarını kınamak amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Hamburg’da binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla eylem düzenlendi. Eylemde Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırıları da protesto edildi.

NAV-DEM ve anti faşist blok tarafından organize edilen yürüye kitlesel bir katılım oldu.

Sternschanze BF’de bir araya gelen kitle yürüyüşe başlamadan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Burada bir konuşma yapan Federal Parlamento milletvekili Zaklin Nastic, Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Her zaman Kürt halkının haklı mücadelesinin yanında olacağız” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Erdoğan’a yardım etmesini de büyük bir öfke ile karşıladığını vurgulayan Nastic, Kürt sorunun siyasi yollarla çözülmesi için PKK yasağının kaldırılması ve Öcalan’ın mutlaka serbest bırakılması gerektiğini de dile getirdi.

Konuşmalardan sonra binlerce kişi YPG, YPJ bayrakları ile yürüyüşe başladı.

“Rojava devrimi ile dayanışma”, “Rojava devrimi tüm insanlığın devrimidir”, “Öcalan üzerindeki tecride son” pankartları taşıyan kitle, yürüyüş boyunca “Diktatör Erdoğan”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Yaşasın Rojava devrimi” sloganları attı.

Almanların yoğun bir şekilde katıldığı yürüyüşte Kürt gençleri de bildiri dağıttı.

Kentin merkezinden geçen yürüyüş, Hamburg Parlamentosu önünde sona erdi.