5 kentte tecrit protestosu

Almanya’nın Hamburg, Köln, Freiburg Mannheim ile İsviçre’nin Basel kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit protesto edildi.

Almanya’nın Hamburg kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi ve ölüm orucu direnişini sahiplenmek amacıyla eylem düzenlendi.

Hamburg Merkez Tren İstasyonu’nda yapılan mitingde açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarında oluşan poster zinciri oluşturuldu.

Mitingde bir konuşma yapan Alman yazar ve aktivist Anja Flach, Öcalan üzerinde devam eden tecridin hukuka aykırı olduğunu ve bunun kabul edilemeyeceğini belirtti.

Öcalan’ın dev bir posterini de taşıyan kitle, “Tecride son” yazılı bir pankart da taşıdı.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de bir eylem ile açlık grevi ile ölüm orucu direnişleri sahiplenildi.

Ronahi Berivan Kadın Meclisi ve Kürt Toplum Merkezi’nin ortaklaşa organize ettiği eylem Qasserturm’da saat 17.30’da yapıldı.

Açlık grevi ve ölüm orucu direnişçilerinin pankartlarının taşındığı eylemde bildiriler okundu.

Ronahi Berivan Kadın Meclisi adına bir konuşma yapan Zozan Serhat, tecrit kalkana kadar Kürt halkının alanlarda, direnişte olacağını belirtti.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde de açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla Dom Kilisesi önünde bir eylem düzenlendi.

Ölüm orucu direnişçilerinin eyleminin de sahiplenildiği eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla bir sokak tiyatrosu sergileni.

Kadınlar, Avrupa kurumlarının tecrit, açlık grevi ve ölüm oruçlarına karşı sessizliği üç maymunu canlandırarak protesto edildi. Eylemde “Biji berxwedana zindanan”, “Terörist Erdoğan”, “Yaşasın halkların dayanışması” ve “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de ölüm orucu direnişlerine dikkat çekmek amacıyla Nuda Kadın Meclisi ve Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından bir çadır açıldı.

Açlık grevi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmak amacıyla kurulan çadırda çevreden geçenlere yüzlerce bildiri dağıtıldı. Bugün kurulan ve perşembe gününe kadar bilgilendirme vermeye devam edecek olan çadıra çok sayıda Kürdistanlı da ziyaret etti.-

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de bir eylem ile ölüm orucu ve açlık grevi direnişlerine dikkat çekildi.

Açlık grevleriyle dayanışma platformunun çağrısı ile düzenlenen eylem Barfüsserplatz’da yapıldı. Oturma eylemi düzenleyen kitle, açlık grevi direnişçileri ve fedai eylem gerçekleştiren devrimcilerin fotoğrafları ile “Kürt aktivistler tecride karşı açlık grevinde” yazılı pankart taşırdı.

Açlık Grevi ile Dayanışma Platformu adına yapılan konuşmada “Direnişimiz mutlak tecrit kırılıncaya kadar devam edecek ve bizler alanlarda olmaya devam edeceğiz” denildi. Yapılan konuşmaların ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.

Öte yandan yarın İsviçre’nin Cenevre, Bern ile Zürih kentlerinde alanlara çıkacak olan Kürdistanlılar ile dostları direnişteki tutsakların annelerine reva görülen Türk devlet polisinin faşizan uygulamalarını protesto edecek.

Zürih Türk Konsolosluğu önü saat 16.00, Bern Parlamento önü saat 14.30, Cenevre Birleşmiş Milletler Ofisi önü saat: 15.00.