Hamburg ve Essen’de Erdoğan protestosu

Türk Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya yapacağı ziyaret öncesinde Kürdistanlılar ve dostlarının protesto eylemleri sürüyor.

Almanya’nın Hamburg ve Essen kentlerinde Türk Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın yapacağı ziyaret öncesinde protesto eylemleri düzenlendi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde Türk Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın 27 Eylül’de yapacağı ziyaret öncesinde bir protesto eylemi düzenlendi. “Erdoğan not welcome” sloganı ile düzenlenen eyleme yüzlerce kişi katıldı.

Alman insan hakları aktivisti Anja Flach yaptığı konuşmada, “Katil ve diktatör Erdoğan’ı ülkemizde görmek istemiyoruz” dedi.

Sol Parti Hamburg Eyaleti Milletvekili Cansu Özdemir de konuşmasında şunları belirtti: “Diktatör Erdoğan’ın Almanya gezisini kabul etmiyoruz. Kürt halkına her türlü zulmü reva gören bir insanı kabul etmek Almanya için de bir utançtır. Protesto eylemlerine herkes katılmalıdır. Alman polisi faşistlerin yürüyüşlerine izin vermesi ve buna karşı bizim yürüyüşlere tahammülsüzlüğü iki yüzlü bir siyasettir.”

Protesto mitinginde sık sık, “Katil Erdoğan”, “Yaşasın özgürlük mücadelesi” sloganları atıldı.

ESSEN

Essen kentinde de bir araya gelen Kürdistanlılar ve Alman dostları, Erdoğan’ın yapacağı ziyareti protesto etti.

Erdoğan’ın Köln’de “Müslümanlık adına faaliyet gösteren ve ajanlık, istihbarat kurumu olan” DİTİB’i ziyaret etmek istemesini protesto etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda, Almanların da yüzde 70’inin Erdoğan’ı istemediğine dikkat çekildi.