HBDH milislerinden 33 can için eylem

HBDH milisleri, Bayrampaşa Belediyesine ait Mehmet Akif Ersoy tesislerinin ateşe verilerek imha edildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Milisleri, 3 Temmuz günü İstanbul’un Bayrampaşa ilçesi belediyesine ait Mehmet Akif Ersoy tesislerinin ateşe verildiğini belirtti.

Eylemin 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta dönemin iktidarı ve cihahatçı çeteleri tarafından yakılarak katledilen 33 can için misilleme eylemi olduğu vurgulanan açıklamada şunlar dile geldi:

“Sivas’ın, Çorum’un failleri bugün iktidar koltuğunda oturan AKP-MHP faşist koalisyonudur. Bu iktidar bugün halen ülkede ve bölgede cihatçı çeteler eliyle katliamlarını sürdürmektedir.

AKP’li Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner kendisini IŞİD militanı olarak tanıtan kişileri ziyaret etmekte, fotoğraf çekilmekte, cihatçı çetelerin ülkedeki lojistik temincisi İHH üzerinden halkın kaynaklarını, Halep’te bulunan cihadist çetelere göndererek katilleri beslemektedir.

Sivas katliamı failleri ile her gün Alevilerin katline ferman çıkaran IŞİD artığı cihadist çetelerin buluştuğu yer AKP çatısıdır. AKP işçilere, kadınlara, Alevilere, Kürtlere düşman, bölge halklarına en büyük tehdit haline gelmiş faşist bir organizasyondur.

Türkiye’de, Kürdistan’da 18 yıllık iktidarları boyunca rüzgar ekenler, şimdi fırtına biçiyorlar. HBDH iktidara el koymuş bu faşist çete organizasyonunun parçalanması için faşist odakları her yerde ateşten çembere almaya devam ediyor, hesap soruyor. Bugün dünyanın her yerinde yoksullar, ezilenler, emekçiler iktidar kurumlarını ve sembollerini ateşe vererek öfkesini ortaya koyuyor, bu vahşi sömürü düzenine itiraz ediyor. HBDH Milisleri olarak tüm ezilenleri, sömürücü ve sömürgeci iktidarların bizi mahkum etmeye çalıştıkları cehennem hayatların ateşini, onların saraylarına taşımaya çağırıyoruz. Sorulmadık tek bir hesap bırakmayalım. Şimdi söz değil eylem zamanı...”