HDK-A: Erdoğan’a Almanya sokaklarını dar edelim

Halkların Demokratik Kongresi-Almanya (HDK-A), Erdoğan’ı Almanya ziyaretini protesto etmek amacıyla 28 ve 29 Eylül’de yapılacak eylemler için alanlara çağırdı.

HDK-A yaptığı yazılı çağrıda, “Erdoğan’ın Berlin’de kırmızı halıyla karşılanması tüm demokratik güçler açısından utanç verici bir durumdur” dedi.

28 Eylül’de Berlin’de, 29 Eylül’de Köln’de alanlara çıkmaya, Almanya’nın iki yüzlü Türkiye politikasını hep birlikte protesto etmeye çağıran HDK-A, şunları ifade etti: “Erdoğan’ın otoriter rejimi altında ezilen milyonlar Almanya’dan ve Avrupa’nın demokratik hükümetlerinden sahte dostluk gösterileri değil, diktatörleri izole etmesini bekliyor. Şunu unutmamak gerekiyor ki hem Erdoğan’ı resmi törenle karşılayıp hem de Türkiye’deki demokratik muhalefetle dayanışamazsınız. Erdoğan rejimine doğrudan veya dolaylı yollarla verdiğiniz her bir destek Türkiye halklarına daha çok baskı olarak geri dönecektir.”

Almanya’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenler olarak Merkel hükümetinin barış siyasetini güçlendirmesini isteyen HDK-A, şu taleplerde bulundu:

''Türkiye’ye silah satışları derhal durdurulmalı ve iki ülke arasında var olan askeri anlaşmalar iptal edilmelidir. Eğer Avrupa’ya daha fazla mülteci gelmesini istemiyorsanız, öncelikle bu sorunu yaratan ve şiddetlendiren Erdoğan rejimi gibi odaklarla ilişkinizi gözden geçirin.”

HDK-A ayrıca Merkel hükümetinin AKP’nin adaletsiz ve sağlıksız ekonomi politikalarına kredi desteği sağlamasının hem kendisi hem de Türkiye’deki çalışanların ve yoksulların yararına değil zararına olduğunu kaydetti.

Açıklama şu çağrıyla son buldu: “Bizler Halkların Demokratik Kongresi - Almanya olarak 28 Eylül’de Berlin’de, 29 Eylül’de Köln’de Erdoğan’ı protesto etmek üzere dost örgütlerle birlikte sokaklarda olacağız. Hep birlikte mücadeleyi yükseltelim, Erdoğan’a Almanya sokaklarını dar edelim!”