HDK Almanya Kongresinin sonuç bildirgesi

HDK-Almanya, 1. Olağan Kongresi'nin sonuç bildirgesini açıkladı.

HDK-Almanya 1.Olağan Kongresini, Frankfurt kentinde meclis temsilcilerinden oluşan 100’ü aşkın delegenin katılımıyla yaptı. 

Siyasal sürecin değerlendirildiği kongrede, önümüzdeki sürecin mücadele görevlerine dair kararlar alındı. 

'FAŞİST İTTİFAK HDP İLE DURDURULABİLİR'

Kararlara ilişkin açıklanan sonuç bildirgesinde, 24 Haziran'daki seçimlerde HDP'nin faşist ittifakı durdurmadaki rolüne dikkat çekildi.

Almanya da yapılacak seçim faaliyetlerinde, hem anti-faşist cepheyi oluşturmanın, hem de kitlelere HDP'nin anlatılmasının gerektiğine vurgu yapıldı. Bildirgede, "HDP’yi destekleme kararı alan kurumlarla birlikte oluşturulan, Avrupa Seçim Koordinasyonun tüm etkinliklerine katılmalı, bununla birlikte bileşenlerin yapacağı her çalışmaya HDK-A olarak imzacı ve katılımcı olmalıyız" denildi.

TUTSAKLAR İÇİN AKTİF ÇALIŞMA

Alman devletinin yasaklarına karşı aktif mücadele yürütme, Almanya'daki devrimci-yurtsever tutsaklarla dayanışma, Türkiye'deki tutsaklara dönük faşist uygulamalara ilişkin diplomatik çalışma yürütme kararlarının da alındığı kongrede, Efrîn Dayanışma Platformu bünyesinde yürütülen çalışmalara aktif olarak katılım gösterileceği de vurgulandı.

Bildirgede, 1 Eylül Dünya Barış Günü, Maraş, Roboski, 19 Aralık katliamları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri için çalışma yürütüleceği de belirtildi.

SİLAH SATIŞINA KARŞI PROTESTOLAR

Yine Almanya’nın Türkiye’ye silah satımına karşı, yerel güçler ve inisiyatiflerle birlikte ortak protestolar gerçekleştirilme kararının da alındığı kongrede, gelecek yıl Almanya’da yapılacak yerel seçimlere yönelik bir planlama çıkarılacağı da belirtildi.

'FARKLI HALKLARI ÇALIŞMALARA KATMALIYIZ'

Almanya‘da kurumları bulunan Ermeni, Süryani ve Yunan (Pontus Rumları) toplumları ile diplomatik ilişkiye geçilerek onların HDK çalışmalarına katılması için somut adımlar atma kararı da verildi.