Heilbronn’da şehit Berjîn Zenda ile arkadaşları anıldı

Heilbronn’da Berjîn Zenda ve beraberinde şehit düşen 5 arkadaşı anıldı. Anmada konuşan Berjîn Zenda’nın annesi Yadê Zeliş, “Berjîn, halkı için yüzünü özgürlük dağlarına çevirdi. Mücadelesi ile gurur duyuyorum. Hep onun yolunda yürüyeceğiz” dedi.

Almanya’nın Heilbronn kentinde, 7 Temmuz 2021 tarihinde Heftanîn’de bulunan Kêste köyü yakınlarında faşist Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşen Berjîn Zenda (Ayşe Demir) ve 5 arkadaşı için anma etkinliği gerçekleştirildi.

 

Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anmaya Berjîn Zenda’nın ailesi ve mücadele arkadaşları yanında onlarca Kürdistanlı da hazır bulundu.

Berjîn Zenda şahsında tüm özgürlük şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından, mücadele arkadaşları konuştu.

Yapılan konuşmalarda “Berjîn Zenda diğer kadın şehitlerimiz Delal Amed ve Sakine Cansız gibi Kürt halkının ve Önderliğin özgürlüğü için verdiği mücadele ile tarihe adını yazdı” denildi.

Berjîn Zenda’nın annesi Yadê Zeliş ise, “Berjîn, halkı için yüzünü özgürlük dağlarına çevirdi. Halkı için, Önder Apo’nun özgürlüğü için şehitler kervanına katıldı. Annesi olarak onun mücadelesi ile gurur duyuyorum. Hep onun yolunda yürüyeceğiz” dedi.

Anma, gösterilen sinevizyon ardından “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile sona erdi.