Heilbronn’daki açlık grevi eylemi sona erdi

Heilbronn’da 1 Şubat’tan bu yana sürdürülen açlık grevi, Klianzplatz’da düzenlenen bir mitingle sonlandırılırken, komployu gerçekleştiren güçlere, “Tecrit uygulayarak haklı mücadelemizi yok edemezsiniz” diye seslenildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak, Kurdistan ve Türkiye cezaevlerinde açlık grevi sürdüren siyasi tutsakları desteklemek amacıyla 1 Şubat’ta süreli dönüşümlü olarak  Heilbronn DKTM tarafından başlatılan açlık grevi eylemi, bugün düzenlenen bir mitingle son sonlandırıldı.

Heilbronn DKTM lokalinde 1 Şubat’tan beri başlatılan açlık grevi eylemi, 15 gün boyunca kamuoyunun yoğun ilgisi ile karşılaştı. Eylemcileri KON-MED, FED-GEL , TEV-ÇAND , TJK-E, Türkiyeli birçok siyasi parti temsilcisi ile onlarca Alman ve sosyalist şahıslar başta olmak üzere yüzlerce kişi ziyaret ederek desteklerini ifa etti.

Eylemciler, açlık grevi son günü olan 15 Şubat Uluslararası Komployu kınamak amacıyla Heilbronn  Klianzplatz’ta yüzlerce Kurdistanlı ve dostların katılımı ile bir miting düzenleyerek eylemlerini sonlandırdı.

Kurdistan Devrim Şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından DKTM adına Almanca ve Kürtçe   konuşmalar yapıldı. İmralı soykırım sistemine dair yapılan konuşmalarda, “Uluslararası Komplonun 26. yılına giriyoruz. Bu komplo uluslararası bir planlama dahilinde gerçekleştirilip Kürt özgürlük davasını Önderliğin şahsında boğup Kürtleri asimile etmek için yapılmıştır. Önderliğimizin üzerinde ağır bir tecrit olmasına rağmen onun düşüncesi ve ideolojisi Kürt halkına güç vermiş, 25 yıllık mücadele sonucu tüm dünyada büyük kazanımlar elde etmiştir. Buradan bu güçlere sesleniyoruz. Tecrit uygulayarak haklı mücadelemizi yok edemezsiniz. Kürtlere karşı yapacağınız tek bir şey varsa o da Kürtlerin önder olarak kabul gördüğü Önder Apo’yu acilen serbest bırakmanızdır” denildi.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) adına yapılan konuşmada ise şu vurgu yapıldı: “Türkiye’de Kürt sorunu başta olmak üzere tüm emekçilerin ve halkların sorunları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgür olmasıyla çözülecektir. Bu amaçla 2024 yılının Abdullah Öcalan’a özgürlük yılı ilan edilmesi isabetli bir karardır ve tüm halklar bu yıl Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele etmelidir.”

Konuşmacılar, 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak yürüyüşe herkesin katılması çağrısında bulundu.