Helsingborg'de Şengali, Atakan ve Adsan için anma etkinliği

Türk devletinin saldırıları sonucunda şehit düşen Zeki Şengali ve Atakan Mahir ile geçirdiği beyin kanaması sonrası yaşamını yitiren DTK Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Dilek Adsan, İsveç'in Helsingborg ilinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşen Zeki Şengali (İsmail Özden) ve Atakan Mahir (İbrahim Çoban) ile geçirdiği beyin kanaması sonrası yaşamını yitiren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Dilek Adsan, İsveç'in Helsingborg ilinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Helsinborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin dernek lokalinde düzenlendiği anma Şengali, Atakan ve Aysan başta olmak üzere tüm devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Şengali ve Mahir'in yaşam ve mücadelelerini anlatan sinevizyon gösteriminden sonra Sevim Karataş, şehitlerle olan anılarını anlattı.

Kürt halkının şehitlerin fedakarlıkları sayesinde başta Rojava olmak üzere Kürdistan'da büyük kazanımlar elde ettiğine dikkat çeken Karataş, Kürdistanlılar ve dostlarına şehitlerin kararlığıyla mücadeleyi yükseltmeleri çağrısı yaptı.

Anmaya Helsingborg'de yaşayan Êzidîlerin yoğun olarak katıldıkları gözlendi.