Helsingborg'de Türk devletine Rojava protestosu

Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları İsveç'in Helsingborg ilinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Helsingborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerine il merkezinde düzenlenen eyleme katılan Kürdistanlılar ve dostları, ellerinde üzerinde ”Türkiye'nin işgalini durdurun, Yaşasın Demokratik Özyönetim”, ”Öcalan'a özgürlük” ve ”Türk devleti Kürtleri katlediyor, Avrupa Birliği göz yummuyor” yazılı pankratları taşıdı.

Helsingborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada, geçmişte DAİŞ çetelerini silahlandırarak Rojava'ya saldırtan Türk devletinin günümüzde Kürtlerin kazanımlarını yok etmek için doğrudan saldırıya geçtiğine dikkat çekildi.

Saldırılara karşı suskun kalan Avrupa Birliği ve İsveç Hükümeti'ne sert eleştiriler yöneltildi. Avrupa halklarına hükümetlerini kınamaları ve Rojava devrimiyle dayanışmayı yükseltmeleri çağrısı yapıldı.

1 Kasım Dünya Kobanê günü dolayısıyla düzenlenen eylemde PYD, YPG/YPJ, PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın portreleri taşındı. ”Kanlı ellerinizi Rojava'dan çekin”, ”Türk ordusu Efrîn'den defol”, ”Rojava'la dayanışma”, ”Yaşasın Koban'e direnişi” ve ”Biji Serok Apo” sloganları atıldı.