Heusden-Zolder'da zafer işareti yapan bir Kürde ırkçı linç girişimi

Belçika’nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder'de aracıyla geçerken zafer işareti yapan bir kişiye toplu halde ırkçı linç girişimi yapıldı. Zafer işareti yapan kişi hakkında inceleme başlatıldı.

Belçika medyasına göre Pazartesi günü öğleden sonra Heusden-Zolder'de yeni bir olay meydana geldi. Polis ve medya ırkçı linç girişimini sorgulamazken, kasabadan geçen Alman plakalı bir araçta zafer işareti yapan kişiye okları yöneltti.

Sürücünün zafer işareti ardından ırkçıların toplanarak saldırıya geçtiği ve sürücüye fiziki şiddet uyguladığı bildirildi. 

Bölgede devriye gezen polisin ırkçılara müdahalede bulunmak yerine sürücüyü kısa süreliğine gözaltına aldığı bildirildi. Polis, sürücü hakkında savcılığa gönderilmek üzere resmi bir tutanak hazırladı.

Heusden-Zolder kasabasında 24 Mart günü çoğunluğu Rojavalı olan ailelerden oluşan Kürtler, yüzlerce AKP-MHP'li ırkçının saldırısına maruz kalmıştı. Onlarca kişi sığındığı bir evde yakılma tehdidi yaşamış, saldırılar sırasında birinin durumu ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralanmıştı.