Heyva Sor a Kurdistanê’den Japonya’daki depremzedelere yardım

İnsani yardım kuruluşu Heyva Sor a Kurdistanê, Japonya’daki Kürt iş insanlarının işbirliğiyle, Noto yarımadasındaki Suzu şehrinde depremzedelere sıcak yemek ve erzak yardımında bulundu.

1 Ocak 2024'te merkez üssü Japonya'nın Ishikawa ilindeki Noto Yarımadası'nda bulunan Suzu şehrinin 7.5 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonucunda 241 kişi ölmüş, 1286 kişi yaralanmış ve 19 kişi kaybolmuştu.

Ishikawa eyalet valiliği yaptığı açıklamada, 12 bin 443 binanın hasar gördüğünü, 19 bini aşkın kişinin tahliye noktalarında konakladığını belirtmişti.

Japonya Heyva Sor a Kurdistanê, depremzedelere yardımda bulunduklarını bildirdi.

Açıklamada Noto yarımadasındaki depremden sonra 12 Ocak tarihinden itibaren üç gün boyunca 8 barınaktaki depremzedelere toplamda 4000 kişilik yemek dağıtıldığı belirtildi. Ayrıca 24/25 Şubat’ta iki gün boyunca 1200 kişiye sıcak yemek verildiği ve 2000 kişilik erzak dağıtıldığı ifade edildi.

Heyva Sor a Kurdistanê, sık sık depremlerin meydana geldiği Japonya’da her zaman depremzedelere yardıma koşmayı insani bir görev ve sorumluluk olarak gördükleri vurguladı.